IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Poslanici DPS- a, sjutra ispred Suda za prekršaje u Podgorici- Podrška BOBANU Batrićeviću… (foto)

Poslanici DPS- a biće sjutra ispred Suda za prekršaje u Podgorici, dje se od 9 sati sudi slobodnoj javnoj riječi u Crnoj Gori, poručio je poslanik DPS- a, Andrija Nikolić. 

“Pozivamo poslanike vlasti i opozicije, koji se zalažu za Crnu Goru u EU da dođu i odbrane pravo Bobana Batrićevića i svakog javnog djelatnika da kritikuje, a da ne bude progonjen”, poručio je Nikolić. 

Evropsko zakonodavstvo, dodaje nikolić, ne poznaje kategoriju verbalnog delikta, zato oni koji sprovode progon zbog kritičke misli, guraju Crnu Goru u društvo represivnih i autoritarnih sistema.

“Naša je građanska dužnost da im to ne dozvolimo”, napisao je ANDRIJA Nikolić na društvenoj mreži Iks. 

Podsjećamo, profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost dr Bobanu Batrićeviću sjutra će biti suđeno zbog kolumne objavljene prije nekoliko mjeseci na Anteni M, a u kojoj je iznio stav o opasnim narativima sveštenika Crkve Srbije Joanikija Mićovića i Metodija Ostojića.

Čitaj još:   DPS: DANIJEL Živković predsjednik, ALEKSANDRA Vuković- Kuč, ABAZ Dizdarević, IVAN Vuković i JEVTO Eraković potpredsjednici Demokratske partije socijalista... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more