IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEDENI DAN I VRHUNAC LEDENOG VALA: Izdao narandžasto upozorenje kao znak za ekstremne vremenske uslove, jutros najhladnije na… (foto)

Jutarnja temperatura zraka između – 12 i – 5, na jugu regiona Jugoistoka Evrope od 0 do 4, a najviša dnevna između – 2 i 4, na jugu od 5 do 8 stepeni C.

SARAJEVO: Region, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 21, 01. 2024… 08: 22… LEDENI DAN I VRHUNAC LEDENOG VALA: Izdao narandžasto upozorenje kao znak za ekstremne vremenske uslove, jutros najhladnije na… (foto)

Ovog jutra se širom Bosne i Hercegovine bilježe izrazito niske temperature, zbog čega je i Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje kao znak za ekstremne vremenske uslove.

Dok je temperatura iznad nule trenutno samo u Trebinju, Mostaru, Livnu i Neumu, u većini mjesta one su daleko ispod.

U Sarajevu je trenutno – 14, kao i u Zenici, u Goraždu – 15, u Tuzli – 8, a na Bjelašnici – 11. Također, ovog jutra je hladno i na Ivan Sedlu gdje je izmjereno – 13, Banja Luka -4, u Gradačcu, Prijedoru i Sanskom Mostu je – 6, dok je u Širokom Brijegu nula stepeni.

Međutim, kako javljaju trenutni prognozi podaci, najhladnije je na Sokocu gdje je oko sedam sati izmjerena temperatura od – 23,3 stepena Celzijusovih.

Zbog ekstremnih vremenskih uslova, zbog kojih je na snazi narandžasti meteoalarm, iz FMHZ-a su izdali preporuke građanima.

Čitaj još:   I TO JE BALKAN: Vođi i misterioznom muškarcu, putem čitulje, POSLALI PORUKU ROGANOVIĆEVIM UBICAMA?

“Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni obustaviti aktivnosti na otvorenom. Očekuju se niske temperature zraka. Ovo će voditi zdravstvenim rizicima među ugroženom populacijom, na primjer, starije i veoma mlade osobe i beskućnici. Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa”, poručuju federalni meteorolozi.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Vjetar u većem dijelu Bosne slab istočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

23.02.2018., Delnice – Ministar Damir Krsticevic i gradonacelnik Delnica Ivica Knezevic obilaze grad i pripadnike Hrvatske vojske koji ciste snijeg s ulica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje sa zapada tokom noći na utorak. Jutarnja temperatura zraka  između -10 i -4, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U utorak naoblačenje sa zapada koji će uvjetovati susnježicu ili snijeg. U nizinama će padati i kiša, pogotovo na jugu i sjeveru zemlje. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između -4 i 2, a najviša dnevna između 3 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U srijedu malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 5, a dnevna između 4 i 10, na jugu zemlje do 12 stepeni C

Čitaj još:   VUČKO, UVODI DOŽIVOTNU ROBIJU, KREĆE U OBRAČUN : Poručio, "Zgazićemo vas"...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more