IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRO SE UTOPLITE- DANAS ZAKOVALO NA MINUS – 20 C: Ledeno jutro, u 7 sati najniža temperatura izmjerena na… (foto)

Danas će biti pretežno sunčano vrijeme uz niske temperature zraka…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti vijesti, ponedeljak, 22, 01. 2024… 09: 22… DOBRO SE UTOPLITE- DANAS ZAKOVALO NA MINUS – 20 C: Ledeno jutro, u 7 sati najniža temperatura izmjerena na… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 12 stepeni.

Prema podacima FHMZ- a, jutros u 7 sati najniža temperatura zraka u BiH je ponovo izmjerena na Sokocu gdje je bilo -20 stepeni celzija.

U Bugojnu je izmjereno – 15, Sarajevu i Han Pijesku – 11, Tuzli, Zenici, Livnu i Drvaru – 10, Gacku – 9, Foči – 8, Doboju i Banjoj Luci – 7, Bijeljini i Višegradu – 6, Stocu – 5… Na Bjelašnici su izmjerena tek – 2 stepena celzija.

Najtoplije je jutros u Neumu gdje je bilo 5 stepeni, a zatim u Mostaru gdje je izmjeren jedan stepen iznad 0.

Izvor: FHMZ

Izvor: FHMZ

Što se tiče ostatka dana, prijepodne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Čitaj još:   MOSTAR: PANIKA NAKON PORAZA NA IZBORIMA i kakva sudbina čeka ČOVIĆA i HDZ BiH!? (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 12 i – 6°C, na jugu od – 2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -10°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2° C…

ponedjelja 22.01.2024. godine
Uz stabilizaciju vremena i duže sunčane intervale, opšta slika djelimično će se popraviti. Temperature zraka će, nakon razvedravanja, značajnije opasti, naročito tokom jutra i večeri, stoga je neophodno posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Osjetljive osobe, rizične grupe poput plućnih i srčanih bolesnika, stariji, trudnice, trebali bi maksimalno izbjegavati boravak na otvorenom. Istočni vjetar u Bosni, u Hercegovini bura, dodatno će pojačavati osjet hladnoće.

utoak 23.01.2024. godine
Slično kao i drugog dana vikenda, uz stabilnije vrijeme i sa više sunca. Opšta slika djelimično će se popraviti i usljed blagog porasta dnevnih temperatura zraka. Pri tome će jutarnji sati i dalje biti vrlo hladni, stoga je poželjno maksimalno posvetiti pažnju odijevanju, reducirati kretanje na otvorenom, umanjiti aktivnosti i provodite mjere zaštite od hladnoće, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, trudnica i djece.

Čitaj još:   DARKO, PROKLINJE DAN, KAD JE PROBAO DROGU: Krivi samo jednu osobu...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more