IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Podrška Bobanu Batrićeviću, udar na slobodnu riječ; Batrićević- Nema toga ko će nas natjerati da ućutimo… (foto, video)

Podršku Batrićeviću dale se nevladine organizacije, brojni kultutni i društveni poslenici, političke partije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti vijesti, ponedeljak, 22, 01. 2024… 09: 22… PODGORICA: Podrška Bobanu Batrićeviću, udar na slobodnu riječ; Batrićević- Nema toga ko će nas natjerati da ućutimo… (foto, video)

Ispred Suda za prekršaje u Podgorici u toku je održan skup podrške Bobanu Batrićeviću, gdje mu je zakazano suđenje. Na ulazu u Sud nalazi se nekoliko policajaca. Isrped Suda se nalazi veliki broj građanskih aktivista, novinara, političara i predstavnika NVO sektora, profesori sa FCJK i sa Univerziteta Crne Gore.

Boban Batrićević je ušao u zgradu suda oko devet sati, a ispraćen je aplauzom uz povike “Smrt fašizmu!”.

Građani ispred Suda puštaju antifašističke pjesme – “Bella ciao” i “Aj Karmela” Darka Rundeka. Čuli su se uzvici: “Časni sude sram te bilo”.

Okupljeni nose transparente: “Sloboda govora i crkva ne idu u istu rečenicu”, “Prvo su došli po kolumniste”, “O jadu ćemo vas zabavit”, “Fašizam je na slobodi, dok je antifašizam na sudu”,”Đe vam je Kačavenda”. “Jedina crkva koja svijetli je ona pod muzejskim reflektorima”, “Nije Boban blagosiljao tenkove, nego SPC”…

Podrška Batroćeviću (Foto: ANtena M)
Foto: Antena M

Građanska aktivistkinja Tanja Pavićević je ocijenila da je ovaj sudski postupak rušenje slobode govora.

Čitaj još:   SRAMOTNO: DODIK NOVINARIMA POKAZAO SREDNJI PRST (video)

“Ovo je udar na slobodnu riječ i ovo se pretvara u diktaturu”, istakla je Pavićević.

Više državno tužilaštvo zatražilo je od Suda za prekršaje u Podgorici da pokrene postupak protiv kolumniste Antene M i profesora na FCJK dr Bobana Batrićevića i kazni ga po čl. 19 Zakona o javnom redu i miru, jer se po shvatanju državne tužiteljke Snežane Šišević, Batrićević ogriješio o zakon i zaslužio kaznu zbog kolumne koju je napisao.

U kolumni Batrićević je analizirao i iznio vrijednosne sudove o ponašanju Crkve Srbije u Crnoj Gori i njenih lokalnih episkopa.

Viša državna tužiteljka Snežana Šišević smatra kako je tezom da “popovi Crkve Srbije ne propovijedaju vjeru Hristovu” i argumentacijom takvoga stava prekršio zakon i da treba da bude kažnjen.

BONUS VIDEO: Protesters Clash With Police In Podgorica After Adoption Of Law On Presidency

izvor CdM.me

Čitaj još:   HIT NA MREŽAMA: Detalji krađe goriva- priznala izvršenje krivičnog djela, u Kiseljak stigla iz... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more