IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Istina o BOŠNJAČKO- SRPSKOM SUKOBU u Prijepolju: Kako su medijski izvještaji iz SRBIJE oblikovali pogrešnu sliku… (foto)

PRIJEPOLJE– Najnoviji incident u Prijepolju, u kojem su umiješani učenici Tehničke škole, podigao je prašinu u javnosti i medijima, dovodeći do brojnih konflikata i krivih interpretacija. Kako je potvrđeno iz policijskih izvora, protiv maloletnika Dž.E. podnijeta je krivična prijava zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, u kombinaciji sa teškom tjelesnom povredom.

Izvještaji pokazuju da je incident izbio između P.B., učenika srpske nacionalnosti, i Dž.E., učenika bošnjačke nacionalnosti.

Prema zvaničnim izvorima, sukob nije bio masovan, kako su pojedini mediji izvještavali, već se radilo o izolovanom incidentu gdje je Dž.E. udario P.B., uzrokujući mu telesne povrede. Pri tom Dž.E. je mlađi dvije godine od P.B, to jest mlađi maloljetnik, i nerijetki su sukobi učenika u tim godinama koje ima Dž.E.

Advokatska kancelarija, koja zastupa oca oštećenog maloletnika P.B., istakla je da je njihov klijent pretrpeo teške telesne povrede.

Međutim, mi moramo da istaknemo da su medijsko izvještavanje često bilo senzacionalističko, dovodeći do pogrešnog tumačenja događaja.

Čitaj još:   STRAVIČAN UDES KOD NOVOG PAZARA: Suvozač POGINUO, vozač teško povrijeđen... (foto)

Ovo nije prvi put da su P.B. i njegovi drugovi bili u centru pažnje. Oni su trenutno predmet sudskog postupka zbog izvođenja pesme sa izmijenjenim tekstom koji izaziva vjersku i nacionalnu mržnju. Sporni snimak je postao viralan na društvenim mrežama, dodatno podstičući tenzije u zajednici.

Advokatska kancelarija, zastupnik oštećenog, izjavila je za medije da je P.B. bio okružen desetoricom učenika bošnjačke nacionalnosti, ali da je samo Dž.E. fizički napao P.B., zadavši mu dva udarca i nanoseći mu teške povrede. Ovaj izvještaj kontrastira sa prethodnim medijskim naslovima koji su sugerisali masovniji sukob.

U svjetlu ovih događaja, apeluje se na državne organe i pojedince da iznose istinite i provjerene informacije, te se naglašava važnost odgovornog izvještavanja u medijima kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija i nepotrebne tenzije u društvu.

U ovom trenutku, nadležni organi nastavljaju sa istragom, dok se javnost poziva na smirenost i objektivnost u sagledavanju svih aspekata ovog slučaja.

izvor: http://sandzakdanas.rs

Čitaj još:   OPREZ Snijeg otežava saobraćaj u BiH: Vozila se kreću usporeno, problem kamioni na cesti... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more