IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- UVIJEK JE VAŽAN ĆEIF: Na MINUSU se pije kafa i u BAŠTAMA na Baščaršiji… (foto, video)

Dan u Sarajevu bio je poput bajke prepletene zimskim suncem koje je milovalo obronke planina i privlačilo Sarajlije i brojne turiste…

SARAJEVO: BiH, Zaanimljivosti, vijesti, srijeda, 24, 01. 2024… 00: 02… SARAJEVO- UVIJEK JE VAŽAN ĆEIF: Na MINUSU se pije kafa i u BAŠTAMA na Baščaršiji… (foto, video)

Sarajevo je pokazivalo svoje najljepše lice…

Svi koji su ranije krenuli na bh. planine su uživali, ali oni koji su nešto kasnije uputili se na bh. planine zatekla ih je velika gužva pa se veliki broj vratio u Sarajevo.  Osim planina koje posjedujemo i centar grada je atrakcija tokom zime.

A.S. / Hayat.ba

Sarajevo je oduvijek imalo šta da ponudi, gdje god da se krene nezaobilazna je stanica, danas jeste minus ali to ne sprječava da se kafa ili čaj popiju upravo u bašti.

Zračni miris svježeg snijega miješao se s mirisima tradicionalnih bosanskih jela, stvarajući neodoljivu atmosferu.

Sunce je svojim zrakama uljepšalo atmosferu na Baščaršiji. Sve je bilo ispunjeno smijehom i toplim razgovorima. Sarajlije su obukle svoje najtoplije kapute i šešire, spremni da uživaju u zimskom danu.

Čitaj još:   STRAVA DETALJI MASAKRA U "FEDEXU": Najmanje osmero mrtvih, više od 60 ranjenih... (foto i video)
A.S. / Hayat.ba

Centar grada bio je posebno živopisan. Kafići i restorani bili su ispunjeni posjetiteljima koji su uživali u suncu na otvorenim baštama iako je minus.

A.S. / Hayat.ba

Turisti su lutali uskim ulicama, divili se arhitekturi, a zatim zastajkivali u lokalnim radnjama kako bi pronašli autentične suvenire. Prodavači su s osmijehom dočekivali posjetitelje, ponosni na svoju bogatu kulturnu baštinu.

A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba

I dok su se gradom širili zvukovi veselja, Sarajevo je pokazivalo svoje najljepše lice. Planine koje ga okružuju dodavale su mu posebnu čar, stvarajući slikoviti pejzaž koji se pretvarao u pravu zimsku idilu.

A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba

Sarajevo je uvijek bilo čarobno mjesto, ali današnji dan posebno je obasjao grad svjetlom radosti, ljubavi i zajedništva.

(E.F./ Foto: A.S.)

BONUS VIDEO SARAJEVO | Zbog OVIH STVARI sam se ZALJUBIO U OVAJ GRAD

izvor iBalkan.net/ Hayat

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more