IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRUŠIO SE RUSKI AVION U blizini granice s Ukrajinom, najmanje 65 mrtvih… (foto, video)

Ruski transportni avion Il- 76 u kojem su se nalazili ukrajinski zarobljenici koji su transportovani na razmjenu srušio se u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane…

BELGOROD: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 24, 01. 2024… 14: 22… SRUŠIO SE RUSKI AVION U blizini granice s Ukrajinom, najmanje 65 mrtvih… (foto, video)

Prema prvim izvještajima s lica mjesta, najmanje 65 osoba poginulo je u padu aviona.

Novinska agencija RIA Novosti izvijestila je da su među poginulima bili i zarobljeni ukrajinski vojnici. RIA Novosti piše da su se ukrajinski zarobljenici prebacivali u Belgorodsku oblasti kako bi navodno bili dio razmjene ratnih zarobljenika između Ukrajine i Rusije.

  • Oko 11.00 sati po moskovskom vremenu, tokom redovnog leta u Belgorodskoj oblasti srušio se avion Il- 76. U njemu se nalazilo 65 zarobljenih vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine, šest članova posade aviona i tri u pratnji lica – navodi se u saopštenju.
Čitaj još:   NOVI PAZAR: Aida priča, "zašto traži posao preko Fejsbuka..." (foto)

Kako se navodi, komisija Vojno- kosmičkih snaga Rusije otišla je na mjesto vanredne situacije da bi istražila uzroke katastrofe.

Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov rekao je da je upoznat sa “incidentom”, ali nije iznio dalje detalje.

The Associated Press piše da je Ministarstvo obrane Ruske Federacije reklo da su u avionu bili zarobljeni ukrajinski vojnici, šest članova posade i tri osobe koje su ih pratile.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj zna za incident, ali nije htio on njemu da govori. Nije poznato zašto je avion pao. Nije poznato ni je li neko preživio pad.

BBC piše da iz Ukrajine izlaze izvještaji da su ukrajinske snage srušile avion.

Prema pisanju novinskog portala Ukrajinska pravda, Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine rekao je da je avion prevozio rakete za ruski sistem za protivvazdušnu odbranu S-300. Štab nije spomenuo ukrajinske ratne zarobljenike.

Avion Iljušin- 76 koristi se za prevot vojnika, robe, vojne opreme i oružja. Posada aviona najčešće broji pet ljudi, a u njega stane do 90 putnika.

The Guardian navodi da je guverner Belgorodske oblasti rekao da su hitne službe i spasioci stigli na lice mjesta.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more