IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TETAK, IDEŠ KAO LEOPARD: Kako je Zećanin tražio novac od Mila Božovića za nabavku kokaina… (foto)

Optuženi predsjednik Opštine Budva Milo Božović, koga Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za šverc preko četiri tone kokaina, putem skaj aplikacije je intenzivno razmjenjivao kriptovane poruke sa sa osobom, za koju se iz prepiske može zaključiti da je iz Zete, a koja ga je oslovljavala sa ”tetak”.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 24, 01. 2024… 13: 22… TETAK, IDEŠ KAO LEOPARD: Kako je Zećanin tražio novac od Mila Božovića za nabavku kokaina… (foto)

Prema sumnjama SDT-a, poruke koje je Božović razmjenjivao odnosile su se na trgovinu kokainom.

Iz poruka skaj aplikacije koje je tužilac dostavio vijeću Višeg suda, a u koje je portal Standard imao uvid, u okviru optužnice je predočeno da je predsjednik Opštine Budva imao intenzivnu kriptovanu komunikaciju sa osobom koja ga oslovljava sa ”tetak” i koja je direktno bila uključena u šverc kokaina za koji je SDT optužilo Mila Božovića.

Kako se može vidjeti iz komunikacije osoba pod šifrom F558C6 na skaj aplikaciji 24. jula 2020. godine traži od Božovića ”neku robu”, za koju Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da je u pitanju kokain, u vrijednosti od 25.000 eura u Holandiji.

On Božoviću objašnjava da mu je to potrebno da ga neki drugovi vade malo i dodaje da te ”robe” ima dosta, da je iz Bolivije i da je njegovi drugovi voze u Austriju i Italiju.

Već u sljedećoj poruci pita Božovića ima li koga, jer je cijena dobra, da bi u idućim porukama pojasnio da je cijena 25.000 i da je u Holandiji, te da on ne zna ko su osobe sa kojima ”trguje”, ali da oni uzimaju na mjesec dana magacin u toj državi.

U daljem pojašnjenju Božoviću navodi da te osobe prevoze ”robu” u dva grada u Italiji, zatim do Beča, te da su vozili i za Beograd.

Narednog dana nastavlja se komunikacija, gdje korisnik skaj aplikacije pod šifrom F558C6, pojašnjava Božoviću da mu je to dobar drug i da neki Albanci voze tom njegovom drugu u dvije ili tri zemlje. U nastavku objašnjava da je cijena 22.000 eura, da ima i bolja ”roba” po cijeni od 29.000, da ima neki pečat, ali da je on zbog cijene uzeo ovu drugu, jer mu prolazi.

Takođe, u nastavku prepiske dodaje da ima ”roba” iz Kolumbije, ali da je cijena od 33 do 34.000 eura, uz prateće fotografije kokaina.

Čitaj još:   UŽASNA NESREĆA: Arnold ŠVANCENEGER prošao kroz crveno i skrivio četverostruki sudar... (foto, video)

U narednom periodu korisnik skaj aplikacije F558C6 je razmjenjivao poruke sadržine koja se ticala političkog trenutka prije i poslije parlamentarnih izbora, gdje je u jednoj od poruka Božovića označio kao ”Leoparda”, uz propratnu sliku njega na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Podsjećamo, povodom šverca preko četiri tone kokaina SDT podiglo je optužnicu protiv 21 okrivljenog – Mila Božovića, Radoja Zvicera, Ljuba Milovića, Dejana Kneževića, Milete Ojdanića, Ivana Stamatovića, Nebojše Bugarina, Petra Lazovića, Milana Popovića, Miloša Mišurovića, Marka Novakovića, Ivana Nikolića, Gorana Stojanovića, Božidara Jabučanina, Aleksandra Kekovića, Vladimira Bajčete, Tihomira Adžića, Filipa Zindovića (Kljajević), Darka Kneževića, Dražena Milovića, Ivana Mijatovića.

Tužilaštvo pojedince u toj grupi, između ostalog, tereti za šverc 4,3 tone kokaina, za pranje oko 7.000.000 eura, ali i za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja…

U dijelu tužilačkih spisa navodi se da je Ivan Mijatović u jednoj turi obezbijedio da se 100 kilograma kokaina u vlasništvu Mila Božovića, sigurno prenese od luke u Lisabonu do grada Costa da Caparica u Portugalu.

Prema dokumentima tužilaštva, još jedna osoba bila je uključena u taj slučaj, a njen identitet pokušavaju da utvrde i putem poruka Skaj aplikacije koju su svi osumnjičeni koristili.

U istim dokumentima objašnjava se da je ta treća osoba, 9. maja 2020. godine, oko trideset minuta nakon ponoći, sa broda “MSC Fantazija”, koji se nalazio usidren u luci u Lisabonu, spustila šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo 100 pakovanja kokaina.

“Na način što je osoba koje je na kriptovanoj aplikaciji ‘SKY ECC’ koristilo pin TL9TOH, postupajući po naredbi okrivljenog Mila Božovića, 09. maja 2020. godine, oko 00.30 časova, sa broda ‘MSC Fantazija’, koji se nalazio usidren u luci u Lisabonu, spustila šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo ukupno 100 pakovanja opojne droge kokain”, navodi se u tužilačkim spisima. SDT tvrdi da je taj kokain bio Božovićev i da ga je čamcem preuzela zasada nepoznata osoba.

Čitaj još:   DANILO Marunović: Ko je Dalaj Lama? (foto)

“Po nalogu okrivljenog Mijatović Ivana, a koji je postupao po naredbama okrivljenog Mila Božovića. Nakon čega je okrivljeni Mijatović Ivan, takođe postupajući po naredbi okrivljenog Mila Božovića, istog dana navedenu opojnu drogu kokain prevezao na sigurnu lokaciju u Lisabonu, a potom dana 11. maja 2020. godine predmetnu opojnu drogu prevezao sa te lokacije na drug sigurnu lokaciju u gradu Costa da Caparica, a sve u cilju dalje neovlašćene prodaje za račun okrivljenog Mila Božovića”, piše u spisima.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more