IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Funkcioner GP URA osuđen u Hrvatskoj: Sa Splićanima, švercovao drogu iz Albanije… (foto)

Osuđeni na po četiri godine zatvora zbog šverca marihuane iz Albanije u Hrvatsku su crnogorski državljanin i funkcioner GP URA, Nikola Hot (30), iz Ulcinja i hrvatski državljani Marijo Zvjerković (44) i Mario Mijalić (29).

ULCINJ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 25, 01. 2024… 00: 22… Funkcioner GP URA osuđen u Hrvatskoj: Sa Splićanima, švercovao drogu iz Albanije… (foto)

Oni su, kako se navodi u optužnici, nabavljali marihuanu u Albaniji, te prevozili preko Crne Gore u Hrvatsku, gdje su je prodavali.

Tereti ih optužnica USKOK-a, a proglašeni su krivim nakon glavne rasprave na Županijskom sudu u Splitu.

Hrvatski državljani su Marijo Zvjerković (44) i Mario Mijalić (29), oba iz Dubrovnika, dok je crnogorski Nikola Hot (30) iz Ulcinja.

Čitaj još:   DETALJI UŽASA: Odmotava se klupko, tri mjeseca ga trovali, šta je "Treana" kojom je ubijen Saša Kulišić...? (doto, video)

Oni su u periodu od kraja 2015. do polovine 2016. godine iz Albanije u Hrvatsku preko Crne Gore prokrijumčarili najmanje 8,5 kilograma marihuane koju su nabavljali po cijeni od 2500 eura po kilogramu. Istom presudom dužni su vratiti zaradu stečenu prodajom droge, po 9900 eura svaki.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more