IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović, o odlazku IVANE Mrvaljević: Pamtiću je, kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji i Crnoj Gori… (foto, video)

Ivanu ću pamtiti kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju…

PODGORICA- CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 25, 01. 2024… 19: 22… MILO Đukanović, o odlazku IVANE Mrvaljević: Pamtiću je, kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji i Crnoj Gori… (foto, video

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Ivane Mrvaljević, njenoj porodici.

Sa iskrenom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vaše ćerke, majke i sestre istaknute crnogorske umjetnice, glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević.

Ivana je kao studentkinja prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, zajedno sa svojim kolegama, utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori, dajući veliki doprinos izgradnji crnogorskog kulturnog identiteta.

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore. Jednako tako i njen profesionalni i posvećeni odnos na mjestu umjetničke direktorice u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i Gradskom pozorištu, kao i u brojnim kreativnim projektima koje je pokretala.

Ivanu danas žale poštovaoci njenog glumačkog djela, prijatelji i kolege u Crnoj Gori i regionu, i njeno Cetinje kojem je pripadala cijelim svojim bićem.

Ja ću je pamtiti kao veliku umjetnicu, posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju.

Čitaj još:   ZAPADNI TABLOIDI i Mediji o govoru Aleksanda VUČIĆA: Planovi predsjednika Srbije i kako će završiti slučaj prevare i kupovine glasova… (foto, video)

Molim Vas da ovim putem primite izraze mog najdubljeg sauščešća.”

“Poštovana porodice Mrvaljević, Sa iskrenom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vaše ćerke, majke i sestre istaknute crnogorske umjetnice, glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević. Ivana je kao studentkinja prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, zajedno sa svojim kolegama, utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori, dajući veliki doprinos izgradnji crnogorskog kulturnog identiteta”, naveo je Đukanović u telegramu.

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji, prema njegovim riječima, ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore.

“Jednako tako i njen profesionalni i posvećeni odnos na mjestu umjetničke direktorice u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i Gradskom pozorištu, kao i u brojnim kreativnim projektima koje je pokretala. Ivanu danas žale poštovaoci njenog glumačkog djela, prijatelji i kolege u Crnoj Gori i regionu, i njeno Cetinje kojem je pripadala cijelim svojim bićem. Ja ću je pamtiti kao veliku umjetnicu, posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju. Molim Vas da ovim putem primite izraze mog najdubljeg sauščešća”, poručio je MILO Đukanović…

BONUS VIDEO: UMRLA NAŠA POZNATA GLUMICA! Ivana Mrvaljevic

Čitaj još:   Šerbo RASTODER: Antifašistička, multietnička, demokratska i tolerantna Crna Gora se mora probuditi! (foto, video)

izvor CdM/ Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more