IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović, o odlazku IVANE Mrvaljević: Pamtiću je, kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji i Crnoj Gori… (foto, video)

Ivanu ću pamtiti kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju…

PODGORICA- CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 25, 01. 2024… 19: 22… MILO Đukanović, o odlazku IVANE Mrvaljević: Pamtiću je, kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji i Crnoj Gori… (foto, video

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Ivane Mrvaljević, njenoj porodici.

Sa iskrenom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vaše ćerke, majke i sestre istaknute crnogorske umjetnice, glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević.

Ivana je kao studentkinja prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, zajedno sa svojim kolegama, utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori, dajući veliki doprinos izgradnji crnogorskog kulturnog identiteta.

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore. Jednako tako i njen profesionalni i posvećeni odnos na mjestu umjetničke direktorice u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i Gradskom pozorištu, kao i u brojnim kreativnim projektima koje je pokretala.

Ivanu danas žale poštovaoci njenog glumačkog djela, prijatelji i kolege u Crnoj Gori i regionu, i njeno Cetinje kojem je pripadala cijelim svojim bićem.

Ja ću je pamtiti kao veliku umjetnicu, posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju.

Čitaj još:   MILO Đukanović u ROŽAJU: Kad bismo na VELIKOSRPSKI NACIONALIZAM odgovarali CRNOGORSKIM, to bi bio kraj CRNE GORE... (foto)

Molim Vas da ovim putem primite izraze mog najdubljeg sauščešća.”

“Poštovana porodice Mrvaljević, Sa iskrenom tugom primio sam vijest o preranoj smrti vaše ćerke, majke i sestre istaknute crnogorske umjetnice, glumice i producentkinje Ivane Mrvaljević. Ivana je kao studentkinja prve generacije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, zajedno sa svojim kolegama, utrla put oživljavanju i razvoju glumačke scene u Crnoj Gori, dajući veliki doprinos izgradnji crnogorskog kulturnog identiteta”, naveo je Đukanović u telegramu.

Njene brojne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji, prema njegovim riječima, ostavljaju neizbrisiv trag u kulturnoj riznici Crne Gore.

“Jednako tako i njen profesionalni i posvećeni odnos na mjestu umjetničke direktorice u Kraljevskom pozorištu Zetski dom i Gradskom pozorištu, kao i u brojnim kreativnim projektima koje je pokretala. Ivanu danas žale poštovaoci njenog glumačkog djela, prijatelji i kolege u Crnoj Gori i regionu, i njeno Cetinje kojem je pripadala cijelim svojim bićem. Ja ću je pamtiti kao veliku umjetnicu, posvećenu profesiji, Crnoj Gori i njenom kulturnom i civilizacijskom razvoju. Molim Vas da ovim putem primite izraze mog najdubljeg sauščešća”, poručio je MILO Đukanović…

BONUS VIDEO: UMRLA NAŠA POZNATA GLUMICA! Ivana Mrvaljevic

Čitaj još:   MACA: “POZIVAM KOLEGE, PJEVAČE, MLADENCE DA POKAŽEMO MRVU ŽENSKE SOLIDARNOSTI PA DA U ŠTO ŠIREM LUKU ZAOBILAZIMO OVU KUĆU!”... (foto)

izvor CdM/ Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more