IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MONSTAT: Danas predstavlja preliminarne rezultate Popisa u CRNOJ GORI… (foto, video)

Uprava za statistiku MONSTAT predstaviće danas preliminarne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti,, vijesti, četvrtak 25, 01. 2024… 10: 22… MONSTAT: Danas predstavlja preliminarne rezultate Popisa u CRNOJ GORI… (foto, video)

Danas je najavljeno iz MONSTAT-a predstaviće preliminarne rezultate popisa, po naseljima, jedinicama lokalne samouprave i za teritoriju Crne Gore o broju stanovnika, domaćinstava i stanova i drugih nastanjenih prostorija.

BONUS VIDEO: Pres konferencija Uprave za statistiku MONSTAT

Popis je održan od 3. do 28. decembra, nakon što je njegov početak više puta prolongiran zbog zahtjeva opozicije i vijeća manje brojnih naroda da se prethodno ispune određeni uslovi za njegovo sprovođenje.

Početak popisa bio je najavljen za 1. novembar, ali ga je 44. Vlada na prvoj sjednici nakon njenog konstituiranja odgodila za 1. decembar, zbog prijetnji opozicije da će ga bojkotovati, jer u popisnim komisijama nema njenih članova.

Čitaj još:   Nevrijeme pogodilo Sarajevo, kolaps u saobraćaju: Više gradskih ulica poplavljeno... (foto, video)

Vlada i predstavnici opozicije i vijeća manje brojnih naroda su nakon toga potpisali Sporazum o popisu, kojim, između ostalog, predviđeno proširivanje popisnih komisija, kontrolu unosa prikupljenih podataka, izrade softvera za njihovu provjeru i zabrana partijama da sprovode kampanju vezanu za popis.

Krajem novembra je Vlada odlučila da početak popisa stanovništva bude odložen za 3. decembar, što je bio zahtjev najjače opozicione stranke, Demokratske partije socijalista (DPS).

Popis u Crnoj Gori trebalo je da bude održan 2021. godine, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Prethodni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori održan je 2011. godine…

BONUS VIDEO: Kome smeta popis stanovnistva u Crnoj Gori i zasto se strahuje od rezultata samog popisa?

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more