IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOSOVO UKLONILO Bilbord s Vučićem, Đokovićem i Putinom u Zvečanu… (foto)

Bilbord se nalazio na magistralnom putu, a postavio ga je Privremeni opštinski organ Zvečan, koji radi u sistemu Srbije… (foto)

PRIŠTINA: Kosovo, Zanimljivosti, vijesti, petak 26, 01. 2024… 00: 02…  KOSOVO UKLONILO Bilbord s Vučićem, Đokovićem i Putinom u Zvečanu… (foto)

Bilbord u Zvečanu na sjeveru Kosova, posvećen pored ostalih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, teniseru Novaku Đokoviću i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, uklonjen je 25. januara u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje i ministra lokalne samouprave Eljberta Krasnićija.

Bilbord se nalazio na magistralnom putu, a postavio ga je Privremeni opštinski organ Zvečan, koji radi u sistemu Srbije.

Pored Vučića, Putina i Đokovića, kao počasni građani su na bilbordu bili i hirurg Zoran Krivokapić, diplomata Jugoslav Kostić, bivši direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić i Milorad Arlov, predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu.

Ministar Svečlja je u video poruci, koja je objavljena na njegovom Facebook profilu, rekao da na Kosovu nema mjesta figurama koje predstavljaju “diktaturu i agresiju”.

Ovaj bilbord se nalazio i u blizini mesta Banjska u opštini Zvečan, gdje je septembra prošle godine oružana grupa Srba napala policiju Kosova.

Čitaj još:   HAOS U NAJAVI- ALEKSANDAR VUČIĆ OVO NIJE OČEKIVAO: Ukrajina izdala naređenje svojoj vojsci na Kosovu... (foto, video)

Tada je ubijen narednik Afrim Bunjaku, a potom su u razmjeni vatre ubijena i trojica napadača.

Kosovo je za ovaj napad optužilo Srbiju, dok je zvanični Beograd negirao bilo kakvu umiješanost.

Odgovornost za napad je potom preuzeo Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste – najveće partije kosovskih Srba koja ima podršku Beogarda.

Međunarodna zajednica je ovaj napad osudila i zatražila da se sprovede istraga a počinioci izvedu pred lice pravde.

Poznati hirurg Krivokapić i diplomata Kostić su iz Zvečana, dok je Novak Đoković porijeklom iz ovog mjesta na sjeveru Kosova.

Većina ovih ličnosti je javno iznosilo svoj stav protiv nezavisnosti Kosova, dok je Đoković u nekoliko svojih javnih nastupa govorio kako je “Kosovo srce Srbije”.

Takođe, Novak Đoković, svjetski poznati teniser, je putem svojih društvenih mreža odao počast ubijenim srpskim napadačima u Banjskoj septembra prošle godine, kada je ubijen jedan kosovski policajac.

izvor aktuelno.me

Čitaj još:   UŽAS: Sumnja se da je VOJNI VETERAN ubio troje djece i muškarca, pa izvršio SAMOUBISTVO... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more