IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Kiša, susnježica i snijeg, od nedjelje sunčano i porohladno… (foto)

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje promjenljivo vrijeme sa temperaturama do 15 stepeni Celzijusa.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak 26, 01. 2024… 09: 02…  VRIJEME DANAS: Kiša, susnježica i snijeg, od nedjelje sunčano i porohladno… (foto)

U regionu juga Evrope jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stepeni, u Bugojnu i Drvaru izmjerena su minus tri stepena, na Ivan Sedlu, u Livnu, Sarajevu, Stocu i Tuzli minus dva, Doboju, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu minus jedan, Bihaću i Zenici nula, Banjaluci i Srebrenici jedan, Mostaru dva, Trebinju tri, Bijeljini i Gradačcu četiri i Neumu sedam.

– Danas mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Novo naoblačenje sa sjevera tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U subotu, kratkotrajno naoblačenje će u Bosni u jutarnjim satima usloviti kišu ili susnježicu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

Čitaj još:   "Strah se iz naroda seli kod vlasti": Hoće li Vučić u subotu da dovede kapuljaše ili policiju? (foto, video)

U nedjelju, više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak, prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru zemlje se očekuje magla ili niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni C…

Čitaj još:   SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI- NESTALA 19- GODIŠNJA AMRA MALAGIĆ: Gubi joj se svaki trag... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more