IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Kolektivno se budimo, nema Crnoj Gori napretka bez Demokratske partije socijalista… (foto)

Moramo promijeniti način djelovanja, jer se i prilike u društvu mijenjaju. Zadržaćemo dobre prakse, a ustaliti i nove, istakao je na večerašnjoj tribini u Podgorici kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Danijel Živković.

“Vidim da se kolektivno budimo, što je vrlo ohrabrujuće. Moramo da radimo, nema izgovora, ako hoćemo naprijed svi moramo naprijed. I večerašnja tribina je pokazala da smo zajedno, da smo složni i da znamo šta treba činiti. Krećemo od svoje kuće, uvodimo red i da idemo naprijed. Nećemo više tolerisati nepravdu i nećemo uvažavati jedne unižavajući druge”, saopštio je Živković.

“Da se reformišemo i oborimo aktuelnu Vladu je naš cilj. Ali nije i svrha. Svrha ispunjavanja takvog cilja je odgovorno, ozbiljno i posvećeno vođenje i Demokratske partije socijalista i naše države, poručio je Živković u nastavku svog izlaganja.

„Nema ovoj zemlji napretka bez Demokratske partije socijalista, bez našeg programa, i našeg kursa koji je donio nezavisnost, članstvo u NATO i za tako malo uveo u EU“, istakao je Živković.

Govoreći o planu dalje reorganizacije Demokratske partije socijalista, Živković je saopštio da, nakon izbora 28. januara, nema stajanja.

Čitaj još:   DANIJEL Živković- DPS je juče okončao političku karijeru MILANA Kneževića... (foto)

“Odmah krećemo u pripremu neposrednih izbora predsjednika opštinskih odbora, a zatim i pripremu Kongresa, koji bi trebao da donese izbor novog Glavnog odbora, izbor novog Predsjedništva i drugih ključnih timova od važnosti za postavljanje kvalitetnih temelja za rad i razvoj partije bliske građanima”, upoznao je on.

Predstavljajući osnove programa, Živković je članove upoznao da je programski fokus jasan: obrazovanje, bolja medicinska zaštita, socijalna pitanja, ekonomska politika i vladavina prava.

„Nijedan program neće biti finalizovan bez prethodnih konsultacija sa našim članstvom. Svi odlučujemo zajedno“, naglasio je Živković.

Naš osnovni zadatak je zadržati koncept građanske držve Crne Gore, sa svima onima koji dijele takve vrijednosti.

„Crna Gora je iznad svih nas, moramo je paziti i čuvati, snagom pameti i radom“, zaključio je Živković.

Interpartijske neposredne izbore, koji se po prvi put održavaju u istoriji crnogorskog višepartizma, Demokratska partija socijalista organizuje 28. januara, kada će članstvo birati predsjednika i četiri potpredsjednika partije.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more