IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZA VIKEND KIŠA, SLAB SNIJEG, BIĆE I SUNCA, KAKO GDJE: Danas promjenljivo, temperatura između pet i 15 stepeni C… (foto)

Danas, naoblačenje u ranim jutarnjim satima će u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima što će usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 27, 01. 2024… 10: 22… ZA VIKEND KIŠA, SLAB SNIJEG, BIĆE I SUNCA, KAKO GDJE: Danas promjenljivo, temperatura između pet i 15 stepeni C… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusovih…

Jutros malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok se tokom dana očekuje naoblačenje u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg, nakon čega se očekuje razvedravanje, prenosi Anadolu.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu umjereno oblačno prijepodne. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U večernjim satima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko šest stepeni.

subota, 27.01.2024. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša većim dijelom dana, uz više temperature i duže sunčane intervale. U ostatku zemlje, tokom prijepodneva su kod osjetljivih osoba moguće nešto izraženije tegobe, obzirom da će preovladavati hladno i tmurno vrijeme praćeno slabijim padavinama. Poželjno je djelimično reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. Sa stabilizacijom, drugi dio dana će posvuda biti ugodniji.

Čitaj još:   ŠOK Šeki Radončića: Rešetnjikov priznao da su Rusi planirali ubistvo MILA Đukanovića... (foto, video)

U nedjelju više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne gdje su prijepodne rijetko moguće veoma slabe padavine. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i devet, na jugu zemlje 13 stepeni.

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam, na jugu zemlje do 13 stepeni C…

Čitaj još:   DETALJI UŽASA u Nikšiću: Višestruko osuđivani nožem ubio penzionisanog kapetana tokom pljačke... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more