IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Članstvo DPS- a danas bira partijsko rukovodstvo… (foto, video)

Demokratska partija socijalista DPS danas bira predsjednika i potpredsjednike, a članovi ove partije prvi put će direktno birati rukovodstvo.

Jedini kandidat za predsjednika DPS-a je aktuelni vršilac dužnosti lidera stranke Danijel Zivković, dok se za četiri potpredsjednička mjesta kandidovalo šest partijskih funkcionera – Elvir Zvrko, Aleksandra Vuković Kuč, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević, Jevto Eraković i Ivan Vuković. Hoće li biti izabran za najvišu funkciju u partiji članovi će odlučiti na glasačkom listiću kroz opciju DA ili NE.

“Jutros su u osam sati u opštinskim odborima u svih 25 gradova i opština u Crnoj Gori otvorena birališta, a glasanje je moguće izvršiti i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije sve do 20h kada se završavaju izbori”, saopšteno je iz DPS-a.

U DPS-u kažu da ovim današnjim partijskim izborima ta partija uvodi novi standard na crnogorskoj političkoj sceni i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretku Crne Gore.

DPS je svim svojim članovima koji se nalaze u partijskim evidencijama i koji imaju pravo glasanja na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima predstavio uputstvo za sam čin glasanja elektronskim putem preko dostupne aplikacije.

Čitaj još:   DPS danas izlazi sa imenom predsjedničkog kandidata...

“Svi članovi koji su na vrijeme obezbijedili pravo glasa na partisjkim izborima, svoju volju osim neposrednim glasanjem u svojim opštinskim odborima, mogu ostvariti i putem aplikacije”, objasnili su iz DPS- a.

Na partijskom sajtu predstavljeno je na koji način je moguće obaviti glasanje, te tako učestvovati u odabiru predsjednika, odnosno potpredsjednika, koji će kao najviše partijsko rukovodstvo u narednom periodu predstavljati Demokratsku partiju socijalista.

DPS je pozvao sve članove da slobodno izraženom voljom i svojim učešćem u ovom procesu, daju svoj doprinos, kako navode, novom vidu demokratizacije društva i daljeg napretka u razvoju Crne Gore.

BONUS VIDEO: DPS ZAVRŠNA KONVENCIJA | Vijesti online

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more