IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: DANIJEL Živković predsjednik, ALEKSANDRA Vuković- Kuč, ABAZ Dizdarević, IVAN Vuković i JEVTO Eraković potpredsjednici Demokratske partije socijalista… (foto, video)

Danijel Živković od večeras je predsjednik Demokratske partije socijalista u punom mandatu, dok su za potpredsjednike izabrani Aleksandra Vuković- Kuć, Abaz Dizdarević, Ivan Vuković i Jevto Eraković.

“Ivan Vuković dobio je 10824 glasova, Aleksandra Vuković Kuč 10723, Jevto Eraković 9864 i Abaz Dizdarević glasalo  6016”, rekao je Milović.

Na neposrednim unutarpartijskim izborima danas je za predsjednika Demokratske partije socijalista DPS izabran je Danijel Živković, a za potpredsjednike Aleksandra Vuković KučIvan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

“Danas smo odlučno, otvoreno i moderno obnovili i učvrstili ugled. Pokazali smo da smo moderna partija. Pravo glaso imalo je 23.344 članova, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto.

Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u odborima 17,77 odsto, pismom 0,02 odsto. Glasanje je proteklo bez nepravilnosti”, saopštio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Centralne izborne komisije DPS i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Nikola Milović.

Živković je dobio 16.492 glasa ZA, dok je protiv 290 članova.

Portparol partije Miloš Nikolić je objasnio da, iako je kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević imao 6508 glasova, što je više u odnosu na kandidata Dizdarevića, pravilnik nalaže da potpredsjednik mora biti makar jedna žena i makar jedan predstavnik manje brojnih naroda.

Čitaj još:   Ana Korać bankrotirala, svi joj okreću leđa...

Elvir Zvrko je dobio 4.830 glasova.

Kandidati za potpredsjednike, osim izabranih, bili su još i Dušan Raičević i Elvir Zvrko.

Ranije su iz DPS-u rekli da ovim današnjim partijskim izborima ta partija uvodi novi standard na crnogorskoj političkoj sceni i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretku Crne Gore.

DPS je svim svojim članovima koji se nalaze u partijskim evidencijama i koji imaju pravo glasanja na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima predstavio uputstvo za sam čin glasanja elektronskim putem preko dostupne aplikacije.

“Svi članovi koji su na vrijeme obezbijedili pravo glasa na partisjkim izborima, svoju volju osim neposrednim glasanjem u svojim opštinskim odborima, mogu ostvariti i putem aplikacije”, objasnili su iz DPS-a.

Na partijskom sajtu predstavljeno je na koji način je moguće obaviti glasanje, te tako učestvovati u odabiru predsjednika, odnosno potpredsjednika, koji će kao najviše partijsko rukovodstvo u narednom periodu predstavljati Demokratsku partiju socijalista.

DPS je pozvao sve članove da slobodno izraženom voljom i svojim učešćem u ovom procesu, daju svoj doprinos, kako navode, novom vidu demokratizacije društva i daljeg napretka u razvoju Crne Gore.

Danijel Živković četvrti je čelnik DPS-a od osnivanja. Prije njega, na toj su funkciji bili Momir Bulatović, Milica Pejanović-Đurišić i Milo Đukanović.

Čitaj još:   Popis ni na nebu ni na zemlji: Šta ako Spajićeva vlada ne bude izabrana prije 1. novembra... (foto)

BONUS VIDEO: DPS bira nasljednika Mila Đukanovića na čelu stranke

izvor: aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more