Zanimljivosti

UOBIČAJNO ZA KRAJ JANUARA: Jutarnji minusi i mraz, jedini će nas ovih dana podsjećati da se kalendarski nalazimo još u zimskom godišnjem dobu… (foto)

Donosimo vam današnju prognozu, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29, 01. 2024… 10: 22… UOBIČAJNO ZA KRAJ JANUARA: Jutarnji minusi i mraz, jedini će nas ovih dana podsjećati da se kalendarski nalazimo još u zimskom godišnjem dobu… (foto)

Suho i stabilno sa malom do umjerenom oblačnošću u centralnim i sjevernim područjima preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja januara i u prvoj sedmici februara. U kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, u prijepodnevnim satima moguća je magla koja bi mogla biti nekad i dugotrajnija.

Temperature zraka bit će u laganom porastu, tako da će se jutarnji minusi u dane vikenda zadržati samo u višim područjima, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod .

Minimalne temperature zraka do kraja radne sedmice varirat će između – 5°C i 1°C u Bosni, u Hercegovini od 1°C do 5°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 4°C i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Za vikend, uz blago povećanje naoblake očekivane minimalne temperature biće od -1°C do 4°C u Bosni, na jugu do 6°C. Maksimalne temperature uglavnom do 12°C u Bosni i 16°C u Hercegovini.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

ponedjeljak, 29.01.2024. godine
Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće djelimično olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz mjestimičnu pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju, biti oprezniji i prilikom boravka na otvorenom prikladno se odjenuti. Potom ugodnije i toplije. Na jugu i jugozapadu uz više temperature i sunčanije vrijeme većim dijelom dana.

Od utorka (06. februara) uz stabilne vremenske prilike i jačanjem juga izvjesno je i povećane temperature zraka. Jutarnje temperature uglavnom iznad 0°C, a najviše dnevne do 15°C, navodi se u prognozi FHMZ-a za narednih 15 dana.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 17. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan premoren,…

5 sati ago

DEBAKL MILOJKA Spajića i njegove Vlade: Uuzalud se brukali i pokušavali da se opravdaju pred “srpskim svetom” i njegovim aparatčicima u Crnoj Gori… (foto, video)

Objavljen tekst Rezolucije o Srebenici, nijesu uvršteni amandmani Crne Gore... U Rezoluciji, međutim, nema amandmana koje…

6 sati ago

Najveći problem parlamentarne demokratije u Bijelom Polju su PETAR Smolović i ERNADA Suljević… (foto)

Jučerašnjim saopštenjem DPS- a i satelita, lokalna vlast u Bijelom Polju nije pokazala ništa drugo…

6 sati ago

DPS: Ko je upalio mrak u Zeti? (foto)

Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore jer vlast u Zeti duboko…

6 sati ago

ŠOK SNIMAK SA ISPITIVANJA ATENTATORA NA ROBERTA FICAŠOK: Otkrio policajcima, zašto je pucao, na slovačkog premijera… (foto, video)

Objavljena je snimka atentatora na slovačkog premijera Roberta Fica u kojem je rekao zašto je…

7 sati ago

MINISTRICA OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO PONIŽAVA UMJETNIKA, MAESTRA MEHMEDA BAJRAKTAREVIĆA… (foto)

Iako maestro MB ima 67 godina života i 42 godine staža Ministarstvo obrazovanja neće da…

8 sati ago

This website uses cookies.