IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan SIMONOVIĆ: Šokiran sam izjavom Marije Vuković… (foto, video)

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović je za portal Standard osudio izjavu atletičarke Marije Vuković koja je u emisiji RTCG crnogorskog orla nazvala ‘kokoškom’.

“U najmanju ruku sam iznenađen, i to je najblaža formulacija onoga što mislim povodom izjave Marije Vuković. Veliki sportisti, naročito oni koji deset i više godina nastupaju pod crnogorskom zastavom i predstavljaju našu državu na najvećoj sportskoj sceni trebali bi da imaju poseban senzibilitet prema simbolima ove države”, rekao je Simović.

On je dodao da su crnogorski simboli svetinja – i zastava i himna i sve ono što Crnu Goru čini Crnom Gorom.

“Ponosni crnogorski orao, orao Crnojevića, zaslužuje da se na drugačiji način prema njemu odnosimo. On se vijorio na najvećim svjetskim takmičenjima koja su stvarali i stvorili ovu Crnu Goru, zato sam zasita šokiran ovom izjavom, prije svega zbog toga što znam da je i sama Marija Vuković u svojoj torbi nosila crnogorsku zastavu i podizala je nakon svih njenih pobjeda. Šta se sad desilo i zbog čega se sve ovo desilo ne mogu da pojmim”, rekao je Simonović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Uvjeren sam u ispravnost i perspektivu DPS- a, ova politika mora POBIJEDITI... (foto)

U serijalu “Igram svoju igru”, koji se objavljuje na RTCG, a podržavaju ga COK i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Vuković je upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu.

Kako nije znala šta je, tražila je asocijaciju da joj se pomogne.

„Medvjed, patka, kokoška”, nakon čega joj je direktor fotografije serijala, Blažo Tatar, rekao da je u pitanju pernata životinja.

„Kokoš, ova naša kokoška sa zastave”,rekla je Vukovićeva.

Ona je dva puta izabrana za najbolju sportistkinju Crne Gore, godinama je stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta i Atletskog saveza a dobijaće i nacionalnu penziju.

izvor: standard.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more