IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAM SE PREDAO POILICIJI: Uhapšen osumnjičeni A.Š. (23) za ubistvo tinejdžera Farisa Pendeka (19) u sarajevskom naselju Otoka… (foto, video)

“Policijski službenici Uprave policije MUP- a KS, pod nadzorom tužioca KTKS, danas poslijepodne su lišili slobode muškarca A.Š. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu F.P. (2005) dana 28.01.2024. godine u Sarajevu. Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi”, saopćeno je iz MUP KS.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29, 01. 2024… 18: 22… SAM SE PREDAO POILICIJI: Uhapšen osumnjičeni A.Š. (23) za ubistvo tinejdžera Farisa Pendeka (19) u sarajevskom naselju Otoka… (foto. video)

Pripadnicima MUP- a KS danas se predao osumnjičeni za jučerašnje ubistvo 19- godišnjaka na Otoci Farisa Pendeka (19), a radi se o Ademu Šumanu.

ADEM Šuman se policiji predao u prisustvu advokata nakon čega je po proceduri i uhapšen. I dalje se nalazi na krim obradi u MUP- u KS.

On se sumnjiči da je izvršio ubistvo iz automobila koji je bio u pokretu,  a nakon svađe u saobraćaju. U vozilu, zajedno sa ubijenim Pendekom nalazile su se četiri osobe. Pendek je ubijen dok se nalazio na zadnjem sjedištu. 

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: NA AHIRET PRESELIO RAMIZ NUKIĆ, sakupljač kostiju žrtava genocida u SREBRENICI... (foto)

Ranije su iz MUP KS potvrdili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedna osoba smrtno stradala.

“Sinoć oko 23,35 sati, na raskrsnici ulica VII transferzale- Bulevar Meše Selimovića, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je usljed zadobivenih povreda smrtno stradao muškarac, 2005. godište.

Policijski službenici, pod nadzorom tužioca KTKS, rade na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH)”, potvrdila je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS. 

Dvojica prijatelja, koja su bila s njim su pretučena. (M.S.)

BONUS VIDEO: Adem Šuman (24) ubio Farisa Pendeka (19)! Sve zbog svađe u saobraćaju! Šuman uhapšen!

izvor Hayat.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more