IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVETOSAVSKA ILI GRAĐANSKA: Dok puleni ANDRIJE Mandićevi pjevaju ”leleču Turci, kukaju Bule” država ćuti… (foto, video)

Četničko orgijanje i prijeteće pjesme dobile su vještačko disanje od avgustovskih izbora i oživjele iz perioda devedesetih, unoseći nove podjele i nove nemire u crnogorsko društvo. I taman kad građani pomisle da ne može gore, pojave se snimci sa svetosavskih terevenki na kojim državni funkcioneri u glas pjevaju ”leleču Turci, kukaju Bule” čisto da građanima jasno stave do znanja u kakvom vremenu žive.

U Nikšiću je prije dvije noći održan takozvani ‘Svetosavski bal’, kojem su prisustvovali i brojni funkcioneri koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, koji su ujedno i funkcioneri na državnom i lokalnom nivou.

Bilo je među njima i onih iz Skupštine Crne Gore, Elektroprivrede Crne Gore, Opština Crne Gore, ali i drugih institucija u kojima kadrira ZBCG. Okupljanju je prisustvovao i čelnik parlamenta Andrija Mandić.

I svi oni egzaltirani su još jednom narušuli građanski karakter Crne Gore, ako je ikad za njih tako nešto i postojalo.

Slika kako ”državni” funkcioneri u glas pjevaju skandaloznu pjesmu ”llelču Turci, kukaju Bule” pokazuje sramotu, ali nažalost surovu crnogorsku realnost koju građani žive od avgusta 2020. godine.

Povampireni nacionalizam sa veličanjem velike Srbije, falsifikovanje istorije i prekrajanje činjenice, odabranoj četi Mandićevih ” vojnika” nije dovoljno, pa se kad su ovakve prilike valja i zapjevati, čisto da se pokaže ljudima druge vjere, a opet građanima Crne Gore, šta o njima misle.

Čitaj još:   DALIBOR Kavarić- ADVOKAT MITROPOLIJE PRIJETI Milojku SPAJIĆU: “Vrati se u Japan dok si na vrijeme”... (foto)

Da Crna Gora vjerovatno više i nije građanska država pokazuje i emitovanje Svetosavske akademije koju je po prvi put prenosila državna televizija. Tako sad Crna Gora više liči na pravoslavnu džamahiriju nego na zemlju koja plebira da bude prva sljedeća članica EU.

Dok jedni iz trenutne vladajuće koalicije vuku ka Evropi, makar reklarativno, ovi drugi Mandićevi, vuku u bezdan svetosavlja i mračnih vremena, koja su donijela ratove i razaranja devedesetih, a sve u i ime vjere i svetosavlja.

Ne čudi više što osokoljeni Mandićevi vojnici korist svaku priliku da prijete i da veličaju četnike, vrše reviziju istorije, jer nju sad na miru i natenane mogu da mijenjaju od avgusta 2020. godine, čudi to što Javni servis bez blama to emituje.

I teško da se mogu oprati potencijalnim reagovanjem da su oni servis svih građana, jer bi po toj logici morali da puštaju svaku glupost i laž koju bilo ko izgovori.

Reakcije iz Vlade nema, nema ni od predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, pa jedino ostaje da građani svakodnevno gledaju i licitiraju koliko je duboko dno u koje Crna Gora svakim danom sve više tone.

Čitaj još:   PES Andriji Mandiću: Umjesto resora u Vladi, željeli ste ”ljeba i luka”... (foto)

Autor:I. Đoković

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more