IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vuković: Sramota je poslanika PES- a, to što ćute na Dragovićev šovinizam… (foto)

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković poručio je kako je iza te partije uspješna kampanja uoči unutarstranačkih pitanja, ali i da slijedi druga.

Istakao je kako je protekla kampanja uoči unutarpartijskih izbora u DPS-u predstavljala povratak dobrim praksama, kada se glavnina posla dešavala na terenu, kroz direktan kontakt sa članstvom.

“Polovinom februara krećemo dalje, sa sličnom kampanjom, uoči izbora rukovodstva opštinskih odbora. Krenućemo od juga, ideja je da pričamo sa svim članovima DPS- a”, poručio je on za Antenu M.

Kazao je da im dio međunarodne zajednice “zamjera na tome da se previše bave identitetskim pitanjima”, iako on ističe da tu ima mnogo pitanja koja se tiču građanskih i civilizacijskih vrijednosti.

“Ima onih koji misle da se DPS time previše bavio. Ne mislim da smo izostali iz bilo koje priče o identitetskim pitanjima. Čujem puno mišljenja koja govore da bi DPS trebalo da bude borbeniji, ali mislim da smo u ove tri godine pokazali da smo spremni da branimo ta pitanja, a na tim pitanjima su pale i dvije prošle Vlade. Nijesam saglasan sa kritikom da se nijesmo borili za ta pitanja”, konstatovao je on.

O šovinizmu poslanika Darka Dragovića iz Evrope sad tokom obraćanja Oskaru Huteru iz DPS-a, kazao je da je iznenađen, ali i da je sramota što njegove partijske kolege ćute na to.

Čitaj još:   IVAN Vuković: NAPISAĆU analizu transformacije DRITANA Abazovića– od politički TALENTOVANOG momka u agresivnog autoritarca...

“Znam njegov politički background, pa ipak u tim diskusijama se ranije doimao kao pristojan momak. Nijesam registrovao da bi skrenuo u tom smjeru. I zato sam bio šokiran onog dana kada je ono poručio. Poražavajuće je što niko od tih ljudi, koji navodno predstavljaju progresivni dio većine i nadu međunarodne zajednice – ćute na to. To je sramota za te ljude”, istakao je.

izvor: analitika.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SITUACIJA NESTABILNA I NESIGURNA -93 HOSPITALIZOVANA PACIJENTA- MORA SE OBEZBJEDITI 500 bolničkih mjesta, u igri škola i hotel
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more