IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KADAR URA: Kontroverzna direktorica UIP, Ana VUJOŠEVIĆ preko formiranja sindikata krenula u napad na Vladu Crne Gore! (foto)

Inicijalni sastanak za osnivanje novog sindikata UIP doživio je fijasko, a najavljene su i krivične prijave i to od strane nekih inspektora čija su se imena našla na spisku inicijative za održavanjem takvog sastanka, a koji to nijesu potpisali

U Upravi za inspekcijske poslove vlada potpuni haos, koji podsjeća na rijaliti programe, a koji očito generiše aktuelna, uskoro i bivša direktorica Ana Vujošević, kadar pokreta URA i smijenjenog premijera Dritana Abazovića.

Vujošević i Abazović, ako je suditi po djelima, očito pokazuju da su konzumenti nakaradnih TV formata.

Kako navodi izvor Portala Aktuelno iz UIP, aktuelna direktorica preko svojih pulena i to inspektora za rad Srđana Simovića, inspektora za sport Dalibora Đerića, inspektorice za geodeziju Jelice Bulatović i jos nekoliko službenika aktuelne uprave, pokušala je da formira paralelni sindikat.

”Sindikat po diktatu Ane Vujošević i njene najbliže saradnice Ljiljane Jovović, načelnice pravne službe, a sve u cilju grčevite borbe za očuvanje lične pozicije direktorice kao i pozicija inspektora. Pozivamo javno direktoricu da saopšti kome je i kolike iznose varijabile isplatila za 2023. godinu i uporedi u odnosu sa drugim inspektorima, kao i koji su kriterijumi za isplatu ovih isplata.

Takođe pozivamo Specijalno državno tužilaštvo da ispita dijeljenje varijabila u ovoj upravi, ali i slučaj o kojem je informisana crnogorska javnost da je direktorica Ana Vujošević naređivala praćenje i tajno snimanje svoje pomoćnice i drugih službenika, što je policija utvrdila, a što predstvalja krivično djelo”, navodi izvor Portala Aktuelno.

Dritanovi kadrovi i dalje u brojnim državnim preduzećima i organima, pored UIP-a najbolji primjer su i Skijališta Crne Gore

Kako saznajemo, inicijalni sastanak za osnivanje novog sindikata doživio je fijasko, a najavljene su i krivične prijave i to od strane nekih inspektora čija su se imena našla na spisku inicijative za održavanjem takvog sastanka, a koji to nijesu potpisali.

Čitaj još:   ĆORSOKAK: DRITAN i URA odbili sastanak o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analizira rada PREMIJERA i MINISTARA

Vujošević diže “pobunu” jer se ukida Uprava, a inspektori prelaze u nadležnost ministarstva.

Prema pouzdanom izvoru iz Vlade, pokušaje Vujoševićke, ali i njenih pulena doživljavaju kao dječije igrice, jer ni Vujošević niti inspektori neće, niti mogu, kreirati politiku Vlade Crne Gore.

”Inspekcije će biti profesionalizovane, a ne privatne, jer tako sada u Vladi doživaljavaju tu Upravu”, zaključuje izvor portala.

Medijima dostavljeno saopštenje

U nedjelju nakon 20 sati medijima je dostavljeno saopštenje da je “novoformiran Sindikat zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove” koji su naveli kako je ”planirano ukidanje tog organa”. U tom saopštenju nijesu navedena imena osnivača niti ko čini novoformirani Sindikat.

”Zaposlene u Upravi za inspekcijske poslove ovih dana zatekla je više nego neprijatna vijest da je Vlada Crne Gore usvojila informaciju o decentralizaciji Uprave za inspekcijske poslove, a kojom se planira ukidanje ovog organa.

Ukidanje bi značilo ugrožavanje 321 radnih mjesta, koliko ima zaposlenih u Upravi. Iako je bilo za očekivati da Sindikalna organizacija Uprave za inspekcijske poslove, na čijem je čelu predsjednica Lucija Adžić, štiti interese zaposlenih u ovom organu, to se u ovom slučaju nije desilo”, piše u saopštenju.

Afera praćenje

Mediji su nedavno pisali da je bivši premijer Dritan Abazović, sa svojim ljudima u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, na sve načine pokušao da prikrije skandal bliske saradnice, direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ane Vujošević, koja je – kako je policiji saopštio vozač u ovoj upravi Vasilije Vujošević, nakon što je 31. avgusta prošle godine priveden zbog nezakonitog snimanja – njemu naložila da prati i fotografiše s kim se sastaje jedna visokopozicionirana službenica u ovoj ustanovi.

Čitaj još:   DETALJI PROPALOG PLANA NARKO BOSA: Pokušao da opstruiše suđenje, SUD MU UZVRATIO "UDARAC"... (foto)

Vujošević je, kako se ispostavilo, na tajnom zadatku bio mjesecima i brižljivo pratio i snimao svaki korak funkcionerke UIP-a, koja je, prema saznanjima Pobjede, takođe bliska Abazovićevoj Uri. Inspektori su u njegovom telefonu pronašli desetine fotografija i snimaka sa njenih sastanaka van zgrade UIP-a, u raznim kafeima i restoranima.

D.G

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more