IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nenand ČANAK: Kako to da u Bosni i Hercegovini, BOSANAC ne može biti Član PREDSJEDNIŠTVA BIH… (foto, video)

Nenad Čanak, bivši lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, komentirajući situaciju u Bosni i Hercegovini, kazao je kako se državne institucije ne održavaju u životu, nego se radi na tome da se sve svodi na privatne i međupartijske dogovore.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30, 01. 2024… 00 22… Nenand ČANAK: Kako to da u Bosni i Hercegovini, BOSANAC ne može biti Član PREDSJEDNIŠTVA BIH… (foto, video)

Kako to niko ne može da bude Bosanac? To je posljedica Dejtona, kratkotrajnog rješenja da se završi rat.

Za Hayat TV govorio je i postupcima premijera Hrvatske Andreja Plenkovića prilikom posljednje posjete Sarajevu.

Kako ste zamislili da BiH funkcioniše na evropskom nivou, a ne može da funkcioniše na bosanskom?! Kako to niko ne može da bude Bosanac?

To je posljedica Dejtona, kratkotrajnog rješenja da se završi rat. Rat je prekinut, a nije završen. Privremeno stanje se vuče 29 godina. Bez ozbiljnog promišljanja kakvu državu građani BiH zaista hoće, šta hoće, nema ništa.

Čitaj još:   MILUTIN Cerović: Centrala za anticrnogorske usluge! (foto, video)

Plenkovićev postupak je diplomatski skandal i o tome bi Evropska komisija trebala da kaže koju riječ s obzirom na to da je Hrvatska članica EU.

Kako misle da se suprotstave Rusiji, a nisu sposobni izaći na kraj sa onima koji su manjinski partneri – poručio je Čanak za Hayat TV. (M.S.)

BONUS VIDEEO: NENAD ČANAK: KAKO TO DA U BIH BOSANAC NE MOŽE BITI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more