IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE POSTOJI RIJEČ UTJEHE ZA MAJKU, OCA, BRATA: Klanjana dženaza, Farisu Pendeku; MAJKA Erna Pendek- “Odoh majko neću dugo, i nikad mi se više nije vratio”… (foto, video)

Suze i jecaji na groblju Vlakovo kod Sarajeva. Na ahiret je ispaćen 19- godišnji Faris Pendek.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 31, 01. 2024… 22: 22… NE POSTOJI RIJEČ UTJEHE ZA MAJKU, OCA, BRATA: Klanjana dženaza, Farisu Pendeku; MAJKA Erna Pendek- “Odoh majko neću dugo, i nikad mi se više nije vratio”… (foto, video)

Dženaza ubijenom 19- godišnjem Farisu Pendeku klanjana je u srijesu u 13 sati na sarajevskom groblju Vlakovo.

 Hvala divnom osoblju, učiteljici Tatjani, hvala razrednoj, hvala Petoj gimnaziji i svoj djeci koja su ovo učinili za mog Farisa. Nisam imala snage, ali zbog sviju vas evo došla sam da vam se zahvalim i nadam se da će moj Faris biti posljednja osoba u ovom gradu, u ovoj državi, koji je stradao, ubijen samo zato što se vraćao kući.

BONUS VIDEO: POTRESAN GOVOR MAJKE UBIJENOG FARISA: SAMO JE IZUSTILA ‘HVALA’

Ispred osnovne škole “Osman Nakaš” u sarajevskom naselju Čengić Vila , večeras se okupilo nekoliko stotina građana nakon ubistva 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka kojem je danas na groblju Vlakovo klanjana dženaza, piše Faktor.

BONUS VIDEO: USPIO JE IZGOVORITI ‘POSTAO SI LEGENDA SARAJEVA, FARISE’ I POČEO PLAKATI

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo podržalo je incijativu te su danas pozvali roditelje da se pridruže skupu kako bi se na miran i dostojanstven način odali počast djetetu – srednjoškolcu.

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: "Ovo će biti NATO DVORIŠTE..."

Pošao je i ja mu kažem sine nemoj izlaziti sutra je škola, a on mi je odgovorio odoh majko neću dugo vratit ću se i nikad mi se više nije vratio – kazala je Farisova majka Erna Pendek.

Zbog sumnje da je ubio Pendeka, 29. januara uhapšen je Adem Šuman, te Mersim Saljević i Elmedin Gradišić, koji se sumnjiče da su mu pomogli u tome.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je 31. januara Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga.

Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba

Nebo je parao plač svih onih koji su sa ubijenim mladićem dijelili svakodnevnicu. Posljednji put su se danas oprostili od njega.

A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba
A.S. / Hayat.ba

Ne postoji riječ utjehe za majku, oca, brata, rođake i prijatelje. Šta god ko izustio nedovoljno je, suvišno da ublaži bol koja će vječito ostati urezana.

Čitaj još:   OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA PLANETI! Samo jedna šaka čini pravo čudo za cijelo tijelo!!!

BONUS VIDEO: NA VLAKOVU DŽENAZA UBIJENOM FARISU: NE POSTOJI RIJEČ UTJEHE ZA MAJKU, OCA, BRATA

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more