IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NERMIN Abdić: DPS, nije nepoželjan partner PES- u… (foto)

Jako sam zadovoljan unutarstranačkim izborima u DPS- u koji su postavili jedan demokratski standard – ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu, kazao je poslanik DPS-a Nermin Abdić, gostujući na TV E.

Kako je istakao, DPS je pokazao proevropsku, građansku orijentaciju i građanski kapacitet.

“Ako Vam kažem da smo za ovaj predizborni period uspjeli da reevidentiramo preko 23 000 naših članova onda Vam time dovoljno govorim koliko je DPS zaista jedna državotvorna partija čvrstoga kov, mogu slobodno reći i partija koja baštini sve prave građanske vrijednosti. To su prepoznali naši članovi i simpatizeri koji su ostali vjerni i tokom perioda kada smo u opozicionom statusu”, kazao je Abdić, u emisiji “Na kraju dana”.

Sagovornik TV E je rekao da su izbori pokazali potpuno jedinstvo.

“Mislim da gospodin Živković ima sve one kvalitete koje treba da ima jedan lider savremene političke organizacije. On je mladi čovjek koji je zaista u najtežem periodu preuzeo kormilo partije. Mislim da se na pravi način pokazao kako se treba boriti za svoju državu i partiju…

To je naše članstvo osjetilo – taj jedan liderski karakter, pošteni odnos. Radi se o jednom čestitom, poštenom i dobrom čovjeku”, ističe on.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da će pojedini bivši funkcioneri DPS-a formirati novu partiju, Abdić odgovara:

Čitaj još:   NOVO UPOZORENJE IZ SARAJEVA: Zelene beretke poslale poruku novim članovima… (foto)

“Posljednjih deset godina čujem priču kako se DPS raspada, kako puca na dva, tri, četiri krila. Ali DPS ostaje jedinstven, za razliku od ovih dušebrižnika koji više vode računa o DPS-u nago o svojoj političkoj kući. Ti ljudi sada doživljavaju političke brodolome, cijepaju im se stranke, opada im podrška i to će biti veliki problem”.

Abdić je komentarisao je i čestitku ministra pravde Andreja Milovića koji je čestitao izbor Danijelu Živkoviću i rekao da zajedno moraju voditi Crnu Goru ka EU.

“Ne bih rekao da je DPS nepoželjan partner PES-u, bez obzira na izjave pojedinih visokih zvaničnika PES-a. Mislim da u Crnoj Gori treba konačno da dođe vrijeme političke kulture, političkog dijaloga, uvažavanje jedni drugih i tu čestitku doživljavam upravo kao odraz političke kulture”, kazao je Abdić.

Poslanik DPS-a poželio je SDP-u uspješan kongres i kazao da je vrijeme da se svi ujedine oko pravih vrijednosti, u prvom redu evropskog puta Crne Gore.

“Mislim da se budi svijest tih građanskih partija, evropskih partija i da ta svijest o formiranju jednog građanskog bloka sve više prisutna, posebno u ovim partijama. Ja SDP- u od srca želim dobru organizaciju kongresa, da odaberu dobro partijsko rukovodstvo i da na prvim sljedećim izborima ostvare što bolji izborni rezultat.

Čitaj još:   DPS: Andija MANDIĆ, čestitkom neustavnog dana RS, potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine CRNE GORE... (foto)

Da se svi ujedinimo oko naših pravih vrijednosti, a nema veće vrijednosti nego što je evropski put Crne Gore i da tu zajedno branimo Crnu Goru od svih uticaja sa strane”, zaključio je Abdić.

izvor: cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more