IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Vučić je veoma blizu ostvarenja svog plana– veleizdaje ”kosovskog zaveta”… (foto)

Potpuno je očigledno da kosovski premijer Aljbin Kurti uz svesrdnu pomoć Aleksandra Vučića mirnim putem i efikasno rješava ”srpsko pitanje” na Kosovu. Ostalo je samo da država Kosovo stavi pod kontrolu zdravstvo i obrazovanje i ostvariće puni suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji.

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 03, 1. 2024… 00: 22… ALEKSANDAR Vučić je veoma blizu ostvarenja svog plana– veleizdaje ”kosovskog zaveta”… (foto)

Sada je, narodski rečeno, i slijepom i gluvom i glupom postalo jasno da ‘elitni Srbi’ iz Crne Gore, a prije svih Andrija Mandić, Milan Knežević i njihovi saborci, učestvuju u realizaciji Vučićevog i Kurtijevog plana i time u najvećoj istorijskoj veleizdaji srpskog naroda i ‘kosovskog zaveta’

Nezavisna država Kosovo, veoma ubrzano učvršćuje svoj suverenitet i državni integritet, a to radi uz prećutno odobravanje srpskog autokratskog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Čak i beogradska tabloidna fabrika laži sve teže uspijeva da u javnosti održi iluziju o tome da Kosovo nije ”zauvijek izgubljeno”.

Da bi se providna laž o tome da Vučićev režim nije odavno ”predao” Kosovo i iznevjerio ”kosovski zavet” i dalje makar nekako održala, s vremena na vrijeme u javnosti se pojavi poneki visoki funkcioner srpske vlasti u ulozi ”nedavača Kosova”.

S obzirom da se Vučić više i umorio od te uloge, koja zahtjeva isporučivanje pozamašne količine masnih laži, prije par dana ga je odmijenio ministar odbrane, koji je kao ukras postavljen na čelo SNS-a, Miloš Vučević.  On je u srijedu poručio da ”Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova i Metohije, čak ni po cenu da na taj teritoriji ne bude Srba”.

Gostujući na najaktivnijoj propagandnoj ispostavi za širenje laži o kosovskom mitu – televiziji Hepi, Vučević je istakao da to što beogradske vlasti dozvoljavaju da neko prođe sa ispravom izdatom u Prištini ne znači priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države. Pitanje je da li je Vučević i sam povjerovao u svoje laži

Ne zna se ko je više učinio za nezavisnost Kosova – Vučić ili Kurti

”Nedavačima” nije ostalo ništa da ”ne daju”

Iako su lažibajke o nepriznavanju Kosova, koje plasiraju profesionalni ”nedavači” iz SNS-a, i dalje veoma popularne na propagandnim ispostavama u Srbiji, okolnosti govore da režimu u Beogradu nije ostalo mnogo toga da se ”ne prizna”. U stvari, kako stvari faktički stoje, Kosovo je dobro učvrstilo svoj status nezavisne države, a Vučićevom režimu ostaje samo da to i formalno ovjeri potpisom.

Od juče je na Kosovu i zvanično počela primjena uredbe Centralne banke kojom se predviđa da je jedina dozvoljena valuta – euro, čime je ukidanje dinara u ovoj suverenoj državi, polako ali sigurno, postalo nepovratan proces. Iz Centralne banke Kosova i Vlade Kosova rekli su da neće biti kažnjavanja ukoliko se dinar bude upotrebljavao još neko vrijeme i da će obezbijediti tranzicioni period – ali se ne zna koliko će on trajati. Evropska unija tražila je da taj period traje što duže.

Čitaj još:   DOM NARODA PARLAMENTA BiH: Klub Bošnjaka proglasio vitalni nacionalni interes na HDZ- ov Izborni zakon... (foto, video)

Takođe, od 1. januara ukinute su vize za nosioce pasoša Kosova, ali ta odluka ne važi za srpske državljane Kosova koji imaju pasoše Koordinacione uprave, koje izdaje Srbija. Stoga nije začuđujuće, što je samo tokom januara više od 800 Srba podnijelo zahtjev za kosovske pasoše, čijim nosiocima nijesu potrebne vize za ulaz na teritoriju EU.


Milan Knežević i Andrija Mandić svesrdno pomažu Vučiću u veleizdaji ,,kosovskog zaveta”: Nikada Crnogorci nijesu ovako izdali srBstvo kao dvojica izdajnika Kosova iz bivseg DF-a

Gotovo u isto vrijeme kada su u Srbiji održani parlamentarni i lokalni izbori 17. decembra, Beograd je posle 12 godina odbijanja prihvatio i zvanične kosovske tablice na svojoj teritoriji. Ovoga puta nije bilo nikakave pompe, Vučić nije prijetio dizanjem migova i vojske u odbranu ”srpskog življa” od tablica.

Prijetnji oružjem od strane Vučića i njegovog režima biće sve manje, pogotovo nakon što je američki Stejt department odobrio da se Kosovu prodaju protivtenkovske rakete Džavelin i prateća oprema po procijenjenoj vrijednosti od 75 miliona dolara.


Srbi sa Kosovo traže kosovske pasoše

Prije toga u novembru 2022. srpski policajci su podnijeli ostavke na službu u Kosovskoj policiji i razdužili svoju opremu. Nakon toga, srpski pripadnici policije nikad nijesu uspijeli da se konsoliduju i maltene nemaju nikakav uticaj na sjeveru Kosova.

Istorijska veleizdaja

Osim što Vučićev režim veoma revnosno i odgovorno ispunjava sve preostale detalje iz plana za potpunu stabilizaciju odnosa dvije suverene države Srbije i Kosova, nakon 24. septembra prošle godine i događaja u Banjskoj, srpski autokrata je izgubio i ”nezvanične” (čitaj kriminogene nap.a.) poluge moći na sjeveru Kosova.

Nakon neuspjelog terorističkog napada, organizovanog pod pokroviteljstvom Beograda, koji je predvodio Vučićev intimus Milan Radoičić, njegova vila koja se nalazi na jezeru Gazivode, zapijenjena je, a najvljeni su planovi da se pretvori u stanicu za jedinicu Kosovske policije sa čamcima.

Diplomatski izvori Portala Aktuelno istakli su da je sada potpuno očigledno da kosovski premijer Aljbin Kurti uz svesrdnu pomoć Aleksandra Vučića mirnim putem i efikasno rješava ”srpsko pitanje” na Kosovu.

”Ostalo je samo da država Kosovo stavi pod kontrolu zdravstvo i obrazovanje i ostvariće puni suverenitet na cijeloj svojoj teritoriji. Za koju godinu ostaće  par desetina hiljada Srba, uglavnom, starijih osoba, što će činiti manje od tri odsto ukupne populacije”, rekli su naši izvori prognozirajući razvoj situacije na Kosovu.


Nakon Banjske, Srbija nema što više da traži na Kosovu

Ističu da je veoma dobra okolnost za Crnu Goru i čitav region, što će nakon što završi kosovsko pitanje, Vučiću i zvanično isteći rok upotrebe. Najbolji pokazatelj da ga je zapad potpuno otpisao je i izostanak zvaničnog saopštenja nakon sastanka sa predstavnicima ”Kvinte” u srijedu.

Čitaj još:   OSTALA JE PRAZNINA U BIH: Obavljena dženaza mladom atletskom šampionu Osmanu Junuzoviću... (foto i video)

”Sada se već pravi otklon, a naredne godine biće potpuno odbačen od Brisela i Vašingtona. Ono što je jako bitno je da sada, narodski rečeno, i slijepom i gluvom i glupom postaje jasno da ‘elitni Srbi’ iz Crne Gore, a prije svih Andrija Mandić, Milan Knežević i njihovi saborci, učestvuju u realizaciji Vučićevog i Kurtijevog plana i time u najvećoj istorijskoj veleizdaji srpskog naroda i ‘kosovskog zaveta”’, poručuju naši izvori.

Tzv. SPC se odavno odrekla Kosova

Vučićevu politiku ”rješavanja” kosovskog pitanja saradnjom sa Kurtijem u jačanju suvereniteta ove države, podržala je takozvana SPC. Nakon smrti Amfilohija Radovića i Atanasija Jevtića, više niko od visokih funkcionera takozvane SPC, maltene i nepominje Kosovo, niti ”Vučićevu veleizdaju” na koju su Amfilohije i Atanasije za života svako malo ukazivali.


Atanasije Jevtić i Amfilohije Radović su bili posljednji visoki funkcioenri tzv SPC koji su kritikovali Vučića zbog izdaje Kosova. Operativac Velibor Džomić se pobrinuo da se Amfilohije izbriše iz istorije

Kako smo već pisali, unutar ove organizacije je odavno nezvanično prihvaćeno ono što se zna već godinama – postignut je prećutni dogovor da se odreknu Kosova i djelovanja na toj teritoriji.

Iz tzv. SPC svjesni su da je Kosovo odavno izgubljeno i da je veoma izvjesno da će u relativno bliskoj budućnosti svi objekti i operativne baze koji su do sad bile pod ovom paravjerskom organizacijom, uskoro doći pod jurisdikciju Kosovske pravoslavne crkve, čije je formiranje neminovno. (U.P.A.)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more