IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRETEN Vujović: Prema svecu i tropar… (foto)

Ovi zapadnoevropski fakulteti ne funkcionišu tako! Oni izvlače maksimum na drugačiji način!

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, Vijesti, subota, 03, 01. 2024… 12: 22… SRETEN Vujović: Prema svecu i tropar… (foto)

Ako im pošaljemo pametno čeljade, ono se vrne još pametnije, a ako se radi o avetinji, vrnu nam još veću budalu, koja ne može potrefiti gotovo ni jedan padež u maternjem jeziku, a koja se dragovoljno stavlja u janjičarsku službu, nikada dovoljno site velikosrpske nemani! I naravno takvi ”eksperti” zauzmu najviše državne funkcije…

Piše: Sreten Vujović

Ni najoptimističnijem građaninu Crne Gore, prije „oslobođenja“ 30. avgusta 2020. godine ne bi došla ideja da nakon svega može biti nebrojeno puta  gore i da Crna Gora može biti još crnja i još gora!

Niko normalan nije protiv promjena, ali kakvih? Crna Gora je već imala „mlade, pametne i lijepe“, koji su zbog skromnosti prezirali odijela pa su se pojavljivali i privatno i službeno u  džemperima raznih dezena, „patentiranih“ od strane davno zaboravljenog „revolucionara“ Vasila Tupurkovskog!

Oni su tokom vremena „ispekli zanat“ ali smo zato proživjeli rat i aktivno učešće u bratoubilaštvu, deportacije, hiperinflaciju, 7. bataljon koji se vježbao u Paštrovačkoj gori za likvidaciju crnogorskih patriota i napokon bombardovanje koje je uvijek provocirala srbočetnička vojska  uključivanjem radara kako bi „namamili“ tzv. pametne projektile sa osiromašenim uranijumom!

Crna Gora je sve to hrabro podnijela i pokazala se kao vrlo izdržljiv „trenažer“¨!

Sada opet pokušavamo sa mladima, po bijelom svijetu školovanima, koji od prve  „apostolske“ vlade kuma Zdravka, preko one brata Abaza, ponovo  izvode „Seppoku“ („harakiri“), ali ne  onako časno, kao što su to radili samuraji ili stari Crnogorci za koje je postojala „lijepa smrt“, ako su poginuli u odbrani svoje domovine!

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. mart 2020. godine…

Mnoge visokoškolske  institucije na zapadu su poznate po tome da iz svakog čovjeka izvuku maksimum! Nije to onaj maksimum iz  pisanja kneginje Darinke Obrenović, đe daje uputstva da se okupe mladići iz najboljih crnogorskih porodica i da se u toku školovanja od njih naprave „politički janjičari“ spremni da „zakolju i rođenu majku“!  Ovi zapadnoevropski fakulteti ne funkcionišu tako!

Oni izvlače maksimum na drugačiji način! Ako im pošaljemo pametno čeljade, ono se vrne još pametnije, a ako se radi o avetinji, vrnu nam još veću budalu, koja ne može potrefiti gotovo ni jedan padež u maternjem jeziku, a koja se dragovoljno stavlja u janjičarsku službu, nikada dovoljno site velikosrpske nemani!

I naravno takvi „eksperti“ zauzmu najviše državne funkcije, navikavajući nas da shvatimo normalnim skok sa skakaonice u bazen bez vode! Mnogi su se već privikli! Crna Gora otrpi i to! Do ka’ će ne znamo!

Ova groteska zaista izaziva zastrašujuća osjećanja, a po svojoj definiciji kao prikaz izremećenog sistema vrijednosti, odnosno izopačene stvarnosti, gledano spolja trebala bi imati i komične elemente, ali sudionicima donosi samo bol!

Plašiti se samo momenta u kome se gubi „tolerancija“ bola, u kome će jedna kap preliti čašu, odnosno situacije u kojoj će se jedna grudva preobraziti u lavinu sa stravičnim posljedicama. Računam da su ovi „mladi, pametni i školovani“ već obezbijedili „odstupnicu“ za takav mogući „scenario“, možda kod neke od onih silnih, zadovoljnih žena različitih vjera i nacija, makar u znak śećanja na stara, dobra žigolo vremena!

Čitaj još:   SRETEN Vujović: Sezona (krivo)lova na nacionalne Crnogorce... (foto)

izvor Aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more