IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Preminuo ISEN Gaši- Pamtićemo ga kao čovjeka, koji je neizmerno volio, svoj narod i domovinu Crnu Goru… (foto)

Bivši Predsjednik Romskog Savjeta, Isen Gaši preminuo je nakon kraće bolesti...

To je saopšteno iz Romskog savjeta.

“Sa dubokim tugom i bolom, obaveštavamo javnost da nas je nakon kraće bolesti napustio bivši Predsjednik Romskog Savjeta, Isen Gaši. ( 2008- 2021) . Isen Gaši je čitav svoj život posvetio borbi za prava Roma, često je bio usamljen, ali nikada nije odustao od svojih principa”, navodi se u saopštenju Romskog savjeta.

Kao Predsjednik Romskog Savjeta, kako su naveli, Gaši je ostavio neizbrisiv trag u razvoju, integraciji, inkluziji i socijalizaciji romske zajednice u crnogorsko društvo.

“Bio je neumoran borac za prava svojih sunarodnika. Njegova neosporiva predanost i ljubav prema svom narodu bili su izvor inspiracije za sve nas u Romskom savjetu, ali i za buduće generacije, koje dolaze i stasavaju. Bez obzira na narušeno zdravlje, nikada nije odustajao od svojih ciljeva. Često bi nam govorio: Tu smo zbog njih, želim im pomoći koliko god mogu”, kazali su iz Savjeta.

Isen Gaši će, prema njihovim riječima, ostati neprevaziđeni lider unutar romske zajednice.

Čitaj još:   SANDŽAK: POLICAJAC UBIO SUPRUGU IZ SLUŽBENOG PIŠTOLJA!

“Pamtićemo ga kao čovjeka koji je neizmerno volio svoj narod i svoju Domovinu Crnu Goru. Njegova skromnost, plemenitost i izuzetna inteligencija odražavaju njegovu istinsku veličinu ličnosti. Bio je čovjek gospodskih manira i vrlina, cijenjen i poštovan od strane svih koji su ga poznavali, Roma ali i Ne/roma”, naveli su iz Savjeta.

Isen Gaši je obavljao funkciju predsjednika Romskog Nacionalnog Savjeta u tri mandata od 2008. do 2021. godine, kada se, zbog bolesti, povukao sa te odgovorne pozicije, ustupivši mjesto mlađim sunarodnicima.

izvor: standard.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more