IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEKCIJA ”TRAUMATIZOVANOM” Novaku ĐOKOVIĆU: Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je zato što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade projektila… (foto)

”Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je između ostalog i zbog toga, što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade i hiljade raznih projektila, gađali nas direktno u stanove, mozgove, srca, ubijali snajperom, tjerali da izbezumljeno trčimo preko raskrsnica dok pokušavamo sačuvati živu glavu, masakrirali nas na pijacama, u redovima za kruh i vodu, razvlačili nam pamet”

ZENICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 06, 01. 2024… 10: 22… LEKCIJA ”TRAUMATIZOVANOM” Novaku ĐOKOVIĆU: Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je zato što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade projektila… (foto)

Najbolji teniser svijeta, zaštitno lice antivekserskog pokreta i maskota velikosrpstva, Novak Đoković prije nkoliko dana gostovao je na australijskom televizijskom kanalu Nine Network gdje je dao intervju za emisiju Today Show koju vodi Karl Stefanović.

Đoković je tokom intervjua govorio o svom djetinjstvu i traumama koje je imao u Beogradu.

”Prošli smo kroz dva rata, bili smo pod embargom od 1992. do 1996. godine i tada nijedan sportista iz Srbije nije mogao učestvovati na međunarodnim takmičenjima. Bila su to izazovna vremena, ali me to očvrsnulo”, jadikovao je ”ugroženi” Srbin Đoković.

Čitaj još:   PREDSJEDNIK SABNOR-a BiH: "Ovo je slika kako bi izgledao treći entitet" i Mostar- NAKON RUŠENJA PARTIZANSKOG GROBLJA... (foto, video)

On je kazao da ima traumu od vatrometa jer ga podsjeća na eksplozije bombi.

”Lako sam mogao da odem drugim putem, međutim mislim da je moja sudbina bila da igram tenis i ostvarim velike rezultate”, rekao je Đoković.

Ubrzo je Novaku Đokoviću odgovorila Lana Zablocki, glumica iz Zenice.

”Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je između ostalog i zbog toga, što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade i hiljade raznih projektila, gađali nas direktno u stanove, mozgove, srca, ubijali snajperom, tjerali da izbezumljeno trčimo preko raskrsnica dok pokušavamo sačuvati živu glavu, masakrirali nas na pijacama, u redovima za kruh i vodu, razvlačili nam pamet.

Mi kao djeca nismo mogli ništa trenirati, zbog granata, i zbog toga što su nam neki sportski tereni zbog silnih mrtvih služili i kao groblja. Mi imamo takve traume iz rata, da nas rat ubija i danas, a nama se učinilo da smo ga preživjeli.

Samo ti opušteno uživaj u nekom Monte Karlu, Floridi, Svetom Stefanu, gdje god. Biće to sve u redu. Ima jedan hodža u Visokom fildžan viška, pa kad naiđeš”, napisala je Lana Zablocki, glumica iz Zenice.

Čitaj još:   Gužva za fotelje u Podgorici: Ko je trenutno u igri za sastav nove vlade... (foto)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more