IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- SASTANAK SA AMBASADOROM SRBIJE: I zvanično proradila veza, RAJO primio prve naloge iz Beograda… (foto)

S obzirom da je Rodić kao prekaljeni bezbjednjak  postavljen za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici. Susret sa Mandićem je prvi korak u toj praksi koja će tek da zaživi.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem, čime je i zvanično počela sa radom direktna operativna linija za slanje naloga iz Beograda.

“Mandić je prije svega ambasadoru Rodiću čestitao na naimenovanju i poželio mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana”, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Ambasador Rodić je, kako je saopšteno, izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori.

“Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari”, navodi se između ostalog u saopštenju kojim je zadovoljen protokolarni dio sastanka.

Čitaj još:   RAJO TOSKANELA Mandić demonstrirao bahatost: Pušio u zatvorenom, Inspekcije nemoćne da ga naknadno kazne, a narod nema te privilegije... (foto, video)

Što je srpski ambasador prenio Mandiću od naloga iz Beograda, za sad ostaje nerazjašnjeno.

Podsjetimo, Rodić je na funkciji ambasadora Srbije zamijenio Vladimira Božovićapoznatog kao ”Srbin janičar” koji je u novembru 2020. proglašen personom non grata, a zvanično je u julu ove godine opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Nebojša Rodić rođen je u Šapcu 1953. godine. On je bivši ministar odbrane Republike Srbije u Vladi Ivice Dačića i doskorašnji ambasador Srbije u Beču, a od 2014. do 2018. godine je bio ambasador u Azerbejdžanu.

Vlada Srbije ga je imenovala u avgustu 2012. godine za šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), čuvene po subverzivnom radu usmjerenom prema Crnoj Gori, čiji suverenitet već godinama podriva u cilju integracije naše države u granice ”srpskog sveta”. Na čelu BIA bio je do septembra 2013. godine, kada je izabran za ministra odbrane.

S obzirom da je Rodić kao prekaljeni bezbjednjak  postavljen za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici. Susret sa Mandićem je prvi korak u toj praksi koja će tek da zaživi.

Operativno funkcionisanje na subverziji Crne Gore tako će uveliko biti olakšano za funkcionere bivšeg DF-a, Demokrata, Milatovićeve struje u PES, takozvane SPC, URA-e, ali i mnoštva drugih najamnika Beograda koji zarađuju za hljeb radom za interese susjedne države

izvor: http://aktuelno.me

Čitaj još:   TUGA SANDŽAKA I PAZARA: Danas dženaza 21- godišnjeg ERDALA, koji se utopio na jezeru GAZIVODE... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more