IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- SASTANAK SA AMBASADOROM SRBIJE: I zvanično proradila veza, RAJO primio prve naloge iz Beograda… (foto)

S obzirom da je Rodić kao prekaljeni bezbjednjak  postavljen za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici. Susret sa Mandićem je prvi korak u toj praksi koja će tek da zaživi.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas sa novonaimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem, čime je i zvanično počela sa radom direktna operativna linija za slanje naloga iz Beograda.

“Mandić je prije svega ambasadoru Rodiću čestitao na naimenovanju i poželio mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana”, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Ambasador Rodić je, kako je saopšteno, izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori.

“Na samom kraju, ambasador Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari”, navodi se između ostalog u saopštenju kojim je zadovoljen protokolarni dio sastanka.

Čitaj još:   CRNA GORA: ŽESTOKA SVAĐA MEDOJEVIĆA I MANDIĆA

Što je srpski ambasador prenio Mandiću od naloga iz Beograda, za sad ostaje nerazjašnjeno.

Podsjetimo, Rodić je na funkciji ambasadora Srbije zamijenio Vladimira Božovićapoznatog kao ”Srbin janičar” koji je u novembru 2020. proglašen personom non grata, a zvanično je u julu ove godine opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Nebojša Rodić rođen je u Šapcu 1953. godine. On je bivši ministar odbrane Republike Srbije u Vladi Ivice Dačića i doskorašnji ambasador Srbije u Beču, a od 2014. do 2018. godine je bio ambasador u Azerbejdžanu.

Vlada Srbije ga je imenovala u avgustu 2012. godine za šefa Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), čuvene po subverzivnom radu usmjerenom prema Crnoj Gori, čiji suverenitet već godinama podriva u cilju integracije naše države u granice ”srpskog sveta”. Na čelu BIA bio je do septembra 2013. godine, kada je izabran za ministra odbrane.

S obzirom da je Rodić kao prekaljeni bezbjednjak  postavljen za ambasadora Srbije u Podgorici, to će uveliko olakšati posao domaćim najamnicima Beograda, koji više neće morati da idu u srpsku prijestonicu po naloge, već će od sad moći da ih dobijaju u Podgorici. Susret sa Mandićem je prvi korak u toj praksi koja će tek da zaživi.

Operativno funkcionisanje na subverziji Crne Gore tako će uveliko biti olakšano za funkcionere bivšeg DF-a, Demokrata, Milatovićeve struje u PES, takozvane SPC, URA-e, ali i mnoštva drugih najamnika Beograda koji zarađuju za hljeb radom za interese susjedne države

izvor: http://aktuelno.me

Čitaj još:   UŽAS U NIKŠIĆU: Požar uništio farmu, stradalo oko 300 koza sa jaradima... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more