IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADNAN Čirgić: Što skriva GORAN Danilović? (foto)

Budući da je Danilović zaboravio objasniti zašto Pobjeda „laže“ da on ne zna engleski, pozivam ga da mu na engleskome jeziku na FCJK organizujemo promociju pjesničkih pokušaja. Eto mu prilike da se na engleskome ostvari u onome što mu na srpskome nikako ne polazi za rukom 

U Pobjedi je prekjuče objavljen tekst o malverzacijama direktora Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja Gorana Danilovića. Iz toga teksta vidi se da Goran Danilović, iako već treću godinu dere fotelju direktora nacionalne agencije, nema položen stručni ispit iako je po zakonu dužan položiti ga najkasnije godinu dana od imenovanja.

Drugi bitan podatak koji smo iz toga teksta saznali jeste da je Goran Danilović iz pozicije v. d. direktora Agencije, na koju je politički/partijski postavljen, uz pomoć uslužnoga Upravnog odbora Agencije snizio kriterijume za izbor direktora kako bi svoju v. d. funkciju zamijenio punim direktorskim mandatom.

Treći bitan podatak koji je otkrila Pobjeda jeste da je Danilović, bez konsultacija s nadležnim Ministarstvom prosvjete i zainteresovanim visokoškolskim ustanovama, konspirativno izmijenio Pravila o postupku reakreditacije – iako je to izvan statutarno definisanih ingerencija direktora. Protivzakonito grabeći ingerencije Upravnoga odbora, Danilović je taj pravilnik donio kao da je riječ o internome aktu firme, a ne o pravilniku koji obavezuje sve visokoškolske ustanove na nacionalnome nivou.

Pobjeda je takođe ukazala na sumnje u Danilovićevu ispunjenost uslova za izbor direktora, čak i po kriterijumima koje je za sebe naštelovao.

Naime, iako u Danilovićevoj biografiji na sajtu AKOKVO piše da govori samo ruski jezik, on javnosti još nije prezentirao dokaz o poznavanju engleskoga jezika koji je bio konkursni uslov za izbor direktora.

Ostalim podacima koje otkriva Pobjeda, poput onih da Danilović mimo zakona ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo te da je konkurs za izbor direktora Agencije bio samo formalno pokriće za realizaciju političkoga dogovora po kojemu Danilović dolazi na korito te državne agencije, ostavljamo za drugu priliku.

Na navode Pobjede Danilović je odgovorio tekstom „Zašto Pobjeda laže“ na In4S-u, čiji je kolumnist. Po uzoru na anegdotu o jednome ostvarenom pjesniku, stihoklepac Danilović poziva svoje čitateljstvo da ne vjeruje svojim očima, no njegovim „činjenicama“.

Čitaj još:   "NEŠTO ŠTO JOŠ NIJE VIĐENO": Poplave u četiri države, najmanje 20 mrtvih i 70 nestalih u Njemačkoj... (foto i video)

Tako on ne spori da nema položen stručni ispit, ali veli da će ga u roku položiti, iako ne negira da je zakonski rok za polaganje toga ispita najduže godinu dana koje se izgleda, po njegovoj računici, još nijesu navršile od oktobra 2021, otkad je protivzakonito tri puta od Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade postavljan da obavlja direktorske poslove u AKOKVO.

Istom logikom kojom je objasnio da od oktobra 2021. do februara 2024. još nije istekao zakonski rok od godinu dana Danilović je dokazao da Pobjeda laže da pravilnik koji se tiče svih visokoškolskih ustanova na nivou države Crne Gore nije interni akt, tretirajući taj akt kao da je u pitanju pravilnik o upotrebi rešoa u firmi kojom rukovodi.

I budući da o visokome obrazovanju ne zna ništa niti u toj oblasti ima ikakva iskustva, Danilović se dao na ono što zna, na prizemna etiketiranja novinara i medija kojima drži čas o etici ni manje ni više no na šovinističkoj trovačnici In4S.

Ispekavši zanat kao urednik Glasa Crnogoraca,propagandnoga glasila zloglasnoga Sedmog bataljona, kontrolor kompletnoga visokoga obrazovanja u Crnoj Gori u svome odgovoru na pisanje Pobjede nije negirao ništa od onoga što je o njemu u tome listu objavljeno.

Umjesto toga on piše o pokradenome državnom novcu, švercu cigareta, nafte, droge, o kriminalcima, o Udbi, „statisima“ i „belosvjetskim protuvama“, o otpacima s gospodareva stola, o honorarnim špijunima, o honorarnome špijunskom listu, o „kvazi-novinarima“, o „nabijeđenim intelektualcima“, neznalicama, „čaušima najgrdnijih politika“, „preplaćenim i pretplaćenim patriotama“, o privescima podzemlja, o hajkačima na čestiti svijet i, naravno, o „lelekačima“ i „akademicima s Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara“.

Svoj „odgovor“ na navode Pobjede Danilović nije publikovao u Pobjedi niti je kao predstavnik javne ustanove odgovor uputio svim medijima koji su prenijeli Pobjedin tekst. Kao potvrda da je on i u ulozi direktora crnogorske javne ustanove ipak samo politički sluga Aleksandra Vučića, Danilović je odgovor uputio In4S-u čiji je kolumnist.

Sasvim je jasno zašto je Goran Danilović odabran za direktora AKOKVO. On mora ispuniti zadati cilj na kojemu predano radi zajedno sa sebi sličnima, a to je priprema terena za gašenje FCJK i apsolutna pasivizacija crnogorske akademske zajednice u cilju gašenja kritičkoga mišljenja i njezina podvođenja interesima koje promoviše SPC i Matica srpska posredstvom aktuelnoga jednoglasno izabranoga rektora Božovića, osnivača In4S-a, čiji je Danilović kolumnist.

Čitaj još:   VUČIĆ U ČUDU: Pozvao sve članove Predsjedništva BiH na vježbu Vojske Srbije a došao samo DODIK...

Groteskno zvuči Danilovićevo posprdavanje univerzitetu u Novome Pazaru jer dokle god na čelu jedinoga državnog univerziteta u Crnoj Gori bude putinista Vladimir Božović, jednoglasno izabran kao u vrijeme Envera Hodže, nema toga univerziteta na Balkanu koji nije prestižniji u odnosu na UCG.

Zaboravlja Danilović da je upravo srpska agencija za reakreditaciju dala ingerencije za zakoniti rad tome univerzitetu u Novome Pazaru, pa bi daljim posprdavanjem na taj račun mogao izazvati međudržavni skandal ili možda ostati bez uslužnih kadrova za reakreditaciju FCJK za kojima se ovih dana posredstvom srpske agencije dao u potragu.

Na kraju, budući da je Danilović zaboravio objasniti zašto Pobjeda „laže“ da on ne zna engleski, pozivam ga da mu na engleskome jeziku na FCJK organizujemo promociju pjesničkih pokušaja.Eto mu prilike da se na engleskome ostvari u onome što mu na srpskome nikako ne polazi za rukom. Ujedno i da pokaže kako Pobjeda „besomučno“ laže. Ako li se odazvati neće, / poslasmo mu svileno povijesmo / da nam prede gaće i košulje.

autor: Adnan Čirgić

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more