IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vuković: Degutantno je da se tuže oni koji su pritekli u pomoć u katastrofalnom zemljotresu- ČAST i BRUKA žive dovijeka… (foto)

Čast i bruka žive dovijeka, poručio je Vuković komentarišući to što su gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada Slađana Anđušić podnijele prijavu SDT- u protiv Gorana Jankovića. 

“Tokom protekle tri godine imali smo priliku da čujemo i vidimo puno toga što, prosto, ostavlja bez teksta”, kazao je Vuković. 

Podsjećamo, danas je godina od najsmrtonosnije katastrofe u modernoj istoriji Turske. U spesilačkim akcijama, nakon razornog zemljotresa u toj državi, učestvovali su i crnogorski vatrogasci. A protiv jednog, komandira podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Gorana Jankovića, Injac i njena saradnica podnijele su krivičnu prijavu, upravo zbog spasilačke akcije u Turskoj. 

“No, ideja da se tuže oni koji su, prije ravno godinu dana, na poziv naših turskih prijatelja, pritekli u pomoć pogođenima u katastrofalnom zemljotresu, u kom je stradalo više od 60.000 ljudi, oni koji su rizikovali sopstvene živote u pokušaju da, iz ruševina koje je prirodna katastrofa ostavila za sobom, izvuku preživjele, oni koji su za sva vremena osvetlali obraz Crne Gore pred čitavim svijetom, naprosto je degutantno, poručio je potpredsjednik Demokratske partije socijalista i bivši gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković. 

Čitaj još:   IVAN Vuković: Državna politika Crne Gore je Vučićevo lutkarsko pozorište... (foto)

Podsjećamo, Injac i Anđušić u prijavi su navele da je Janković “vatrogasce u Tursku slao mimo zakona”. 

“Ja sam, kao tadašnji gradonačelnik Podgorice, bio i ostao ponosan na pripadnike naše Službe zaštite i spašavanja, kao i na hrabre Nikšićane koji su takođe bili dio spasilačke misije i sve druge koji su bili najbolji kada je bilo najteže. Čast i bruka žive dovijeka”, zaključio je Vuković. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more