IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILAN “Pipun” Knežević: O rekonstrukciji ću razgovarati samo sa MILOJKOM Spajićem, ostali neka ne pokušavaju da nas prevaspitavaju… (foto, video)

Ni sa kim od koalicionih partnera ne želim da razgovaram, jedino ću sa premijerom Milojkom Spajićem razgovarati o rekonstrukciji, izjavio je večeras predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, gostujući u emisiji Press plus na Adria televiziji….

Osvrćući se na slučaj “državni udar”, kazao je da taj postupak traje već osam godina.

“Imamo novo suđenje u Višem sudu, u toku je dokazni postupak, mislio sam da ćemo brzo dati završnu riječ, ali to se neće desiti uskoro. Nadam se da ćemo uskoro imati ročište na kome ćemo dati završne riječi i da se završi ovo suđenje i dobijemo makar prvostepenu presudu”, dodao je Knežević.

Kazao je i da nije zaposlio suprugu, brata, ni majku u državnim službama.

“Moji prihodi su transparentni. Sve indicije, sumnje i glasine u moj angažman – neka nadležni provjeravaju. Ono što se ne vidi u mom angažmanu su prijemi građana, koji traže novčanu pomoć, upute za Beograd…. „Možeš da oćeš“ je postala poštapalica, ali nisam svemoguć. Ja sam uvijek funkcionisao kao narodni čovjek i bilo bi nekorektno da poslije 2020. godine postanem nedostupan građanima”, naglasio je Knežević.

Komentarisao je i poruke i prijeteća pisma koja dobija.

“Objavio sam to samo da ljudi vide kakav je moj svakodnevni život ili jedan običan dan”, rekao je on, dodajući da bi, da se to desilo nekome u Vladi, svima u Crnoj Gori bili zaplijenjeni telefoni, tražile bi se IP adrese, kompjuteri…

Ocijenio je i da je Skupština napravila veće iskorake nego što je to uradila Vlada u prvih stotinu dana rada.

“Mislim da Vlada Milojka Spajića tek treba da da prave rezultate. Mogu da pohvalim ili da apostrofiram dio koji se tiče povećanja minimalne penzije, uz jasno određenje da treba da se nađe model, kroz rebalans budžeta, za linearno povećanje ostalim korisnicima penzija. Takođe je značajno i da gradnja auto-put Andrijevica-Mateševo započne”, naveo je.

Treba, kazao je, sanirati i poboljšanje socijalno-ekonomskog statusa, vezano za najavljene štrajkove.

“Mislim da razgovorom sa tim ljudima, možemo doći do obostrano prihvatljivog rješenja“, kazao je Knežević.

Čitaj još:   Uhapšen predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i još desetak osoba... (foto)

Oni, naglasio je, podržavaju Vladu iako nisu dio nje, kao ministri i u izvršnom djelovanju, ali su spremni da budu učesnici i posrednici u rješavanju socio-ekonomskih pitanja, koja opterećuju društvo.

Spajić je, istakao je, na programu Evropa sad 2 dobio najveći broj glasova.

“I on je u obavezi da ga sprovede. Detalje tog programa ne znam, ali svakako će Vlada imati našu podršku za realizaciju tog programa”, naveo je Knežević, naglasivši da se mora vidjeti kakav će biti investicioni ciklus.

Nije za to da se zadužujemo kako bi se povećavale plate i penzije, te je ukazao na probleme sa povećavanjem cijena prehrambenih proizvoda.

“Nismo spremni da Crnu Goru izložimo nekim ekonomskim i dužničkim rizicima da bi se nešto realizovalo po svaku cijenu”, kazao je Knežević.

Dodao je i da oni u ZBCG nemaju namjeru da sa koalicionim partnerima razgovaraju o tome da li mogu da uđu u Vladu.

“Mi smo potpisali koalicioni sporazum, koji podrazumijeva naš ulazak u Vladu”, naglasio je Knežević.

Najviše napada je, kazao je, bilo na koaliciju Za budućnost Crne Gore, a sada kada imaju rezultate, za koje je u značajnoj mjeri zaslužna ta koalicija, naročito u Skupštini, ne vidi da se neko izvinio od analitičara ili predstavnika ambasada Kvinte, koji su “čitavo ljeto potrošili sastavljajući vladu”.

“Što se nas tiče, spremni smo i za pojačanje podrške Vladi, spremni smo i za rekonstrukciju na zdravim osnovama, ali prije toga očekujemo da sporazum bude ispoštovan i neću tolerisati nipodaštavanje ili horsko javljanje nakon Spajića, jer vidim da se svakodnevno oglašavaju.

Sad da im poručim iz Vaše emisije: Ni sa kim od njih ne želim da razgovaram, niti bilo ko od njih može da ugrozi naš koalicioni sporazum. Jedino ću da razgovaram sa Milojkom Spajićem o rekonstrukciji”, poručio je Knežević.

Ostalima, koji su se, kako je rekao, dobro namirili u Vladi, poručio je da “smanje doživljaj”.

“I neka ne pokušavaju da nas prevaspitavaju i da nam traže krv i mokraću da bismo mogli da uđemo u Vladu”, naveo je Knežević.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Kneževića sam podsjetio kako je nasrtao na naše bolesne kolege, pa je burno reagovao... (foto)

Komentarisao je i glasine da bi podrška Vladi mogla da se pojača ulaskom Bošnjačke stranke, te podsjetio da je Spajić proteklog ljeta razgovarao sa njima o formiranju izvršne vlasti.

“Ponovo se pojavljuju nove rezolucije, sad insistiraju da se izjasnimo po pitanju Šahovića. Bošnjačka stranka je i iznijela Rezoluciju o Srebrenici. To je bio početak pada Vlade Zdravka Krivokapića”, rekao je Knežević.

Smatra i da “nema spasa” za Demokratsku partija socijalista.

“Sama činjenica da je Danijel rekao da se ne odriče lika i djela Mila Đukanovića govori da je Milo Đukanović izabran za predsjednika te partije”, rekao je Knežević, ocjenjujući da tu ne postoji ni milimetar reformskog pomjeranja.

ANB je, istakao je, bila udarna pesnica DPS-a.

“Ona je učestvovala u švercu cigareta, narkotika, ona je napravila jedinstveni klan Kavčana i Škaljaraca koji su se kasnije posvađali”, rekao je Knežević.

BONUS VIDEO: Milan Knezevic u emisiji PRESS PLUS sa Rajkom Raicevic 13.12.2022.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more