IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSKAR Huter: Ja sam Cetinjanin, Crnogorac, rođenjem i svim svojim bićem… (foto, video)

Osvrćući se na izjavu poslanika PES- a Darka Dragovića kazao da je Cetinjanin, Crnogorac, rođenjem i svim svojim bićem, ponosan na svoje pretke i da se nada da voli državu koliko i oni, poručio je poslanik DPS- a Oskar Huter

PODGORICA- CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07, 02. 2024… 10: 02… OSKAR Huter: Ja sam Cetinjanin, Crnogorac, rođenjem i svim svojim bićem… (foto, video)

Svi moramo biti lojani svojoj državi, ima onih koji je ne vole ali svakako svi treba da je poštuju, poručio je poslanik DPS- a Oskar Huter u gostovanju na TVE.

On je osvrćući se na izjavu poslanika PES- a Darka Dragovića kazao da je Cetinjanin, Crnogorac, rođenjem i svim svojim bićem, ponosan na svoje pretke i da se nada da voli državu koliko i oni.

“Najmanje što sam ikad želio je to da se bavim u Skupštini svojim porijeklom, odnosno da se raspreda o mojim precima, kazao je poslanik DPS Oskar Huter gostujući u emisiji “Na kraju dana”.

Huter nije saglasan sa izjavom da je DPS kriv za podjele u društvu ali da ga je lako naći.

“Možemo se vratiti na 2020. godinu, sjetite se onih crnih zastava sa lobanjom, sjetite se pokliča, sjetite se pjesama. Oni koji skrnave spomenik Ljubu Čupiću, oni koji su zagovornici Popa Mace za koje je on svetac, zapravo ti ljudi suštinski ne da dijele nego razdiru Crnu Goru”, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje kakvo je stanje u ANB-u i da li je bezbjednosni sektor ugrožen kazao je da kao poslanik ima limitirane informacije, da je o novoj vladi rano suditi ali da je prethodna, vlada Dritana Abazovića, pokazala da ne štiti drżavu Crnu Goru niti njene nacionalne interese.

Čitaj još:   PITAJU MNOGI: Kakva će na Cetinju biti sljedeća neđelja?

“Mislim da je bezbjednosni sektor ugrožen do te mjere da uopšte ne zavidim ministru Miloviću koji sada treba da poveže konce i da konsoliduje stanje koje je naslijedio” ocijenio je Huter.

Poslanik DPS-a prokomentarisao je situaciju sa FCJK i direktorom Agencije za reakreditaciju. Prema njegovim riječima temelj nacije je jezik, a FCJK je najbolji čuvar i branitelj crnogorskog jezika i da je zato jasno zašto Goran Danilović želi da ugasi fakultet.

bonus video: Emisija: Na kraju dana- 06.02.2024.

“Ukoliko srušite jedan od takvih temelja kakav je FCJK, zapravo govorim i o cijelom nastavnom kadru, govorim o svim ljudima koji okružuju taj fakultet, govorim o glasu, razuma, crnogorskog razuma. E, ukoliko dobijete zadatak da tako nešto uništite, onda vam je jasno što je želja. Znači, kada uspijete i takav temelj da poremetite, onda ste debelo uspjeli i da poremetite Crnu Goru kao državu”, jasan je Huter.

Izjava predsjednika Skupštine Andrije Mandića da bi nakon popisa srpski jezik mogao biti službeni ali i unošenje trobojke u Kabinet, sagovornika TVE ne iznenađuje. Prema njegovom mišljenju Mandić ne radi ništa što nije najavio da će raditi, ali zabrinjava kad to radi neko ko obnaša funkciju predsjednika Skupštine.

Čitaj još:   SNIMAK KOJI JE RAZBIJESNIO SVE: Krađa u centru UŽIVO- ko trpa u kaput, a ko samo "razgleda"! (foro i video)

“On zapavo testira crnogorsko društvo, testira nas sve koliko smo spremni da istrpimo, i na koji način će doći do navikavanja na stvari koje on želi da postigne. Naravno da ćemo se truditi svim silama da ne dozvolimo da se skrnave ni naši simboli i da se ne ugroze nacionalni interesi Crne Gore,” poručio je poslanik DPS- a….

BONUS VIDEO: TAMO I NATRAG srijeda 20h OSKAR HUTER, poslanik DPS- a…

izvor CdM. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more