IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Advokat SENAD Pećanin uzburkao JAVNOST: “Pred BiH je mogući scenario podjele zemlje poput Kipra”… (foto, video)

“Mislim da BiH postoji vrlo neizvjesno vrijeme…”

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07, 01. 2024… 00: 22… Advokat SENAD Pećanin uzburkao JAVNOST: “Pred BiH je mogući scenario podjele zemlje poput Kipra”… (foto, video)

Advokat i novinar Senad Pećanin u programu N1 je rekao da bi najgori scenario koji bi se mogao dogoditi u Bosni i Hercegovini podjela zemlje po modelu Kipra, nakon čega će se tek “umiješati međunarodne snage NATO ili EUFOR i pokušati konzervirati stanje”.

Pećanin na ovo upozorava dodajući da Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske, ima jasnu strategiju kako će na liniju razgraničenja izvesti policiju.

“Mislim da BiH postoji vrlo neizvjesno vrijeme u kojem ja ni malo ne isključujem mogućnost konačnog realiziranja prijetnji o otcjepljenju koje izriče Milorad Dodik”, rekao je Pećanin u Pressingu na N1.

Čitaj još:   UKOČEN POGLED NIODKUD Aleksandra VUČIĆA: Pogledajte šta je objavio na Instagramu… (foto, video)

“Najgori scenario je da će se tek tada umiješati međunarodne snage NATO ili EUFOR i pokušati konzervirati stanje na način kako je to urađeno s podjelom Kipra. Imat ćemo plave šljemove koji će biti zaštitnica onoga što je RS otela od teritorije. Bit će to vještačka država koja će biti održava od pomoći Srbije, Rusije, Kine, a s druge strane će biti obećavanje mrkve kao što je ulazak u EU”, dodao je Senad Pećanin.

BONUS VIDEO: Senad Pećanin: MILORAD Dodik će izvesti policiju na liniju razgraničenja, moguć kiparski scenarij podjele BiH

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more