IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Pljevlja: Direktorka “Čistoće” neredovan platiša, izmirite dug, nakon toga- ostavka… (foto)

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Pljevlja pozvao je direktoricu DOO “Čistoća” Gordanu Lekić da odustane od zahtjeva za otpis duga koji ima prema tom preduzeću, već da izmiri obaveze, i nakon toga podnese ostavku.

“Tragom informacije da ste na sastanku užeg rukovodstva DOO “Čistoća” 05. 02. 2024.godine tražili mogućnost da otpišete Vaš dug za odvoz komunalnog otpada koji u trenutku održavanja sastanka iznosi 498,35 eura, obraćamo zahtjevom da se okanete tog posla I izmirite dug koji imete prema lokalnom preduzeću kojim rukovodite, a koji je u kategoriji 100 najneurednijih korisnika na teritoriji opštine Pljevlja.

Očigledno je i da je zlo vrijeme kroz koje prolazimo dovelo i do toga da najgore platiše i nesavjesni građani počnu zauzimati rukovodeće pozicije u lokalnim preduzećima, te da im je jedan od prvih zadataka kako da otpišu navodno zastarjeli dug koje preduzeće potražuje od njih kao rukovodilaca.

Prosto je nazamislivo zamisliti Vas kako otpisujete dug, koji očigledno niste plaćali duži vremenski period, dok sa druge strane proganjate penzionere i druge socijalno ugrožene kategorije od kojih tražite da uredno izmiruju komunalije”, saopštili su oni.

No, kako su kazali, ovakav postupak ne čudi od Lekić.

Čitaj još:   Kafane kakve znamo idu u prošlost: Što prođe korona čekaju nas DRASTIČNE PROMJENE... (foto)

“Vaša primanja na nivou dvočlanog domaćinstva Vas i Vašeg supruga Milana Lekića (doskorašnjeg izvršnog direktora Rudnika uglja AD) od preko 5.500 eura, svakako su daleko ispod crnogorskog prosjeka, i služe za prespajanje kraja sa krajem– te je potpuno normalno da se komunalije ne plaćaju, jer ste računali, a i posrećilo vam se da baš Vi dođete u poziciju da odlučujete o njihovom otpisu.

Evo prošlo je šest mjeseci kako rukovodite DOO “Čistoća” Pljevlja, gdje ste mimo zakona odredili sebi najveću platu u lokalnoj samoupravi u iznosu od 1969,22 eura, a da se niste sjetili da od tog nezakonitog viška izmirite obaveze za čistarinu. Štaviše, gledate kako da isti otpišete bez plaćanja” kazali su oni.

U susret najvaljenom povećanju cijena od oko 35 odsto, pljevljski DPS poziva Lekić najprije da ona i član odbora direktora DOO “Čistoća” Rajko Ostojić izmire dugovanja u ukupnom iznosu od 900,45 eura, te da nakon toga podnesu ostavke.

“Povećanje cijena Skupštini opštine Pljevlja svakako treba da podnesu kao prijedlog neki drugi ljudi koji mogu biti primjer svim građanima Pljevalja kako samo urednim izmirenjem obaveza prema preduzeću mogu očekivati kvaltetno vršenje komunalnih usluga” zaključuju u saopštenju iz OO DPS Pljevlja.

Čitaj još:   DPS Pljevlja traži provjeru: Narodna kuhinja i klađenje ne mogu pod isti krov... (foto)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more