IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Selektor Crne Gore nakon žrijeba Lige nacija: ROBERT Prosinečki- Rivali po mjeri, možemo da igramo sa svima… (foto, video)

Robert Prosinečki, optimizam sa zadrškom: Nijedna utakmica neće biti laka, možemo i proći grupu!

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, četvrtak, 08, 01. 2024… 20 22… Selektor Crne Gore nakon žrijeba Lige nacija: ROBERT Prosinečki- Rivali po mjeri, možemo da igramo sa svima… (foto, video)

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki zadovoljan je ishodom žrijeba četvrtog izdanja Lige nacija – naša selekcija igraće u grupi sa Velsom, Islandom i Turskom.

– Zanimljiva grupa, možemo da igramo sa svima. Svi su rivali po mjeri, mislim da nema izrazitog favorita, možda je Turska u prednosti zbog igara u poslednje vrijeme. Biće vrlo zanimljivo, imamo šanse i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat – rekao je Prosinečki nakon žrijeba u Parizu.

Plasman u A diviziju Lige nacije izboriće pobjednici sve četiri grupe divizije B, a za razliku od prethodnih izdanja ekipe koje završe na drugom mjestu igraće baraž protiv trećeplasiranih selekcija iz najjačeg ranga.

Iz divizije B ispadaju posljednjeplasirane reprezentacije u grupi, dok selekcije koje završe na trećem mjestu očekuje baraž s ekipama koje zauzmu druga mjesta u diviziji C.

Čitaj još:   JAK POTRES ZATRESAO CIJELU REGIJU: Epicentar u BiH, 20- ak kilometara od...

Prosinečki je kao selektor Bosne i Hercegovine imao uspješan nastup u Ligi nacija – uveo je ,,zmajeve“ u najjači rang.

Grupa 1 je “nudila” Češku i Ukrajinu, reprezentacije koje tradicionalno ne odgovaraju našoj selekciji. Česi su nas, na primjer, pobijedili svih pet puta, nismo im dali ni gol.

U grupi 2 su moćna Engleska, jedna od najboljih evropskih reprezentacija, kao i Finska koja je u prošlom izdanju Lige nacija oba puta savladala Crnu Goru.

U grupi 3 su Austrija i Norveška, koje su takođe sva četiri puta pobijedili crnogorsku reprezentaciju u kvalifikacionim utakmicama.

Liga nacija
foto: Reuters

UEFA bi sjutra trebalo da objavi raspored odigravanja mečeva Lige nacija, a Prosinečki je u svakom slučaju saznao imema svih 10 rivala koji ga čekaju u svom, jednogodišnjem manadatu crnogorskoj klupi.

Prijateljke utakmice sa Bjelorusijom, Sjevernom Makedonijom (mart), Belgijom i Gurzijom (jun) biće priprema za jesenje, duple mečeve sa Velsom, Islandom i Turskom.

Sada će to pokušati sa Crnom Gorom.Mečevi će se igrati u septembru, oktobru i novembru.

BONUS VIDEO: Prosinečki- Rivali po mjeri, možemo da igramo sa svima…

Čitaj još:   Fudbalski i košarkaški tim Real Madrida u karantinu... (foto)

izvor iBalkan.net/ Vijersti.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more