IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: Najveći broj penzionera ostao zakinut, svjedočimo uvodu u potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori… (foto, video)

”Pozdravljamo svako povećanje, ali mora biti zasnovano na jasnim projekcijama i analizama”

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, petak, 09, 01. 2024… 17: 35… AMMAR Borančić: Najveći broj penzionera ostao zakinut, svjedočimo uvodu u potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori… (foto, video)

“Prethodnih 100 dana Vlade obilježio je buran i izazovan period, naročito finansijski. Vlada nije bila značajni akter u tim aktivnostima. Dali smo šansu, iako nijesmo mnogo očekivali…

Ona je i ispunila ono što smo očekivali, odnosno nije uradila baš ništa”, poručio je potpredsjednik Liberalne partije, Ammar Borančić za Gradsku RTV.

Kako prenosi portal Gradske, on je stava da Vlada nije uspjela da ispuni obećanja, te da zbog toga danas imamo najave brojnih štrajkova.

“Svjedočimo uvodu u potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori. To je najbolja slika 100 dana Vlade. Da ne govorimo o onome što je bilo obećanje o povećanju minimalne zarade, povećanju svih penzija…

Od svega toga dobili smo samo duboko nepravedan sistem. Dobili smo isključivo povećanje minimalne penzije, a najveći broj penzionera je ostao potpuno zakinut za povećanje penzija.

Došli smo do toga da je neko ko je radio cijeli radni vijek potpuno izjednačen sa nekim ko ima 15 godina staža. Pozdravljamo svako povećanje, ali mora biti zasnovano na jasnim projekcijama i analizama”, poručio je Borančić.

Čitaj još:   JEZIVI PRIZORI U ZGRADI NAKON POŽARA: Stanari digli uzbunu, ŽENA IZGORELA ŽIVA u stanu... (foto, video)

Potpredsjednik Liberalne partije ukazuje da se Vlada ne bavi mjerama koje se odnose na poboljšanje ekonomije i dugoročnom razvoju.

“Svjedočimo da je Crna Gora od lidera kada su u pitanju strana ulaganja došla do toga da bilježimo pad od preko 30 odsto direktnih, stranih investicija. To dovoljno govori kakva je Crna Gora postala država i koliko je poželjna za investitore”, naglašava Borančić.

Na pitanje da li je 100 dana bilo dovoljno, Borančić navodi da su sve ovo “Vlade kontinuiteta”.

“Nijesmo dobili novi politički proizvod, već samo manje- više promjenu uloga na političkoj sceni. Isti ljudi su bili i u Vladi Krivokapića, pojedini u Vladi Spajića. Imamo promjenu na mjesto prvog čovjeka. Zbog toga mislim da je moglo više da se uradi. Činjenica je da nijesmo dobili promjene”, ocijenio Borančić.

Ističe da se nada će Spajić “smoći snage i da će Crna Gora već krajem godine umjesto rekonstrukcije Vlade imati rekonstrukciju Skupštine Crne Gore, odnosno da će se ići na vanredne parlamentarne izbore”.

Čitaj još:   Skandiranje navijača iz NIKŠIĆA, "Nož, žica, Podgorica" SUMANITO I MALOUMNO... (foto, video)

BONUS VIDEO: Emisija “Znam da znas”/ Gost: Ammar Borančić, LP/ Autorka: Bojana Dabović / 09.02.24.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more