IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora protiv Rumunije za četvrtfinale SP i plasman na Olimpijske igre: Vasilije Radović- Nema razloga da se plašimo… (foto, video)

Srbija otvorila put “ajkulama”… Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u nedjelju od 15.30 igra sa Rumunijom u osmini finala Svjetskog prvenstva…

DOHA: Svijet, Sport vijesti, petak, 09, 01. 2024… 18: 22… Crna Gora protiv Rumunije za četvrtfinale SP i plasman na Olimpijske igre: Vasilije Radović- Nema razloga da se plašimo… (foto, video)

To je rival po mjeri u duelu čiji će pobjednik uz plasman u četvrtfinale osigurati i odlazak na Olimpijske igre. Svi vjeruju da će to biti “ajkule” koje žele da izbjegnu veliko iznenađenje.

“Idemo svom snagom da pobijedimo. Igrali smo protiv Rumunije na Evropskom prvenstvo, potom su pred SP nekoliko dana trenirali tako da se odlično poznajemo. Dodatno ćemo ih sada analizirati, ali nema razloga da se bojimo”, rekao je crnogorski vaterpolista Vasilije Radović.

Crna Gora je u grupi C upisala dvije pobjede (nad SAD i Japanom), poražena je ubjedljivo od Srbije.

Jutros je tim Vladimira Gojkovića savladao Japance 13: 11.

“Bili smo drugoplasirani u najravnopravnijoj grupi na šampionatu. Imali smo problema protiv Japana, ali smo znali da će ih biti, jer je to tim koji igra drugačije od svih”, kazao je Radović.

Čitaj još:   NOVI ESTRADNI RAT: Marija Šerifović, uputila OPASNE PROZIVKE poznatoj pjevačici !!! (foto)

Crnogorski vaterpolisti su dočekali dobre vijesti iz duela Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pobjeda “delfina” 14:12 znači da naša reprezentacija u osminu finala Svjetskog prvenstva ide sa drugog mjesta u grupi C i da joj je rival za plasman u četvrtfinale Rumunija.

I to je bez dileme mnogo bolja varijanta nego da je Crna Gora bila treća, jer bi se onda sastala sa Italijom.

Meč sa Rumunija, koji se igra u nedjelju od 15.30, biće i direktan duel za plasman na Olimpijske igre.

Tim Vladimira Gojkovića je favorit da ode među osam najboljih, a u četvrtfinalu bi mu rival bio Španija, prvoplasirana ekipa grupe A.

Dugo je u duelu Srbije i SAD izgledalo da “jenkiji” idu ka trijumfu, jer su kontrolisali dešavanja u bazenu prvih dvadesetak minuta, imali i do tri gola prednosti, šanse za plus četiri…

Ako eliminiše Rumuniju, naša selekcija će se u četvrtfinalu sastati sa Španijom.

BONUS VIDEO: Crna Gora- Hrvatska 10: 9 Crnogorski komentator vrišti od sreće! Vaterpolo, Evropsko prvenstvo 2020

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: ''Ova zemlja rodi borce sve tri vjere Crnogorce…'' BELVEDER NIJE PAO, CRNA GORA NIKAD NEĆE''

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more