IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović: Bošnjaci su obogatili naše društvo; Istoričar ADMIR Lisica: Želimo Bošnjake u vlasti… (foto, video)

Crna Gora je multietnička država, što potvrđuju dobri odnosi sa bošnjačkim narodom, ali i ostalim zemljama regiona, kazao je predsjednik države Jakov Milatović i poručio da će raditi na poboljašnju položaja manjinskih naroda…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 10, 01. 2024… 21: 22… JAKOV Milatović: Bošnjaci su obogatili naše društvo; Istoričar ADMIR Lisica: Želimo Bošnjake u vlasti… (foto, video)

JAKOV Milatović je, na panel diskusiji “Bošnjački nacionalni identitet početkom XXI vijeka”, rekao da je bošnjački narod u Crnoj Gori važan dio multietičkog mozaika i da ima bitnu ulogu u promovisanju tolerancije i zajedničkog života.

„Bošnjaci su obogatili naše društvo tradicijom, vrijednostima, duhovnošću, a naš odnos učinili jedinstvenim. Njihov doprinos našem društvu je veoma važan i kada je riječ o kulturi, obrazovanju, društvenom rada”, naveo je Milatović, prenosi Portal RTCG.

On je poručio da će crnogorska vlast nastaviti da rješava probleme manjinskih naroda, u cilju poboljšanja njihovog položaja u društvu.

Milatović je rekao da je regionalna saradnja uslov i za bezbjedniji Zapadni Balkan.

“Mislim da mi u svijetu nemamo bližih od zemalja regiona, i zbog toga se moja politika bazira na dobrosusjedskim odnosima sa državama iz regiona, što često nije lako”, kazao je Milatović.

Čitaj još:   "ŽENE U CRNOM" NA BEOGRADSKOM TRGU REPUBLIKE: "Foča je bila mjesto najmasovnijeg sistematskog seksualnog nasilja i silovanja u ratu u BiH..."

Istoričar Admir Lisica istakao je da je za Bošnjake bitno da imaju Crnu Goru kao prijatelja.

“Nama je bitno da imamo Crnu Goru kao prijatelja, kao i to da Bošnjaci imaju sva Ustavom zagarantovana prava. Želimo Bošnjake u vlasti, bio to lokalni ili državni nivo. Naravno, vi o tome ne možete odlučivati, širi je spektar ljudi koji o tome odlučuju”, naglasio je Lisica.

Zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi kazala je da zemlje regiona treba da budu više povezane.

“Kosovo, kao jako mlada zemlja u tranziciji, želi dobar odnos sa vama i vašom vladom, sa svim narodima koji žive u Crnoj Gori. Svi mi koji živimo u regionu, koje god da smo nacije, trebalo bi da smo više povezani preko kulturoloških i obrazovnih aktivnosti”, navela je Redžepi.

BONUS VIDEO: KO JE ZAPRAVO JAKOV MILATOVIĆ?

izvor Kodex.me

Čitaj još:   ANKARA: Turska od 11. maja ublažava mjere protiv korone virusa... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more