IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić: Podnijeću ostavku ako prosječna plata ne bude 1000 eura, a minimalna 700… (foto, video)

Nastojali smo da damo doprinos i ispunimo zajednički cilj – evropske i razvijene Crne Gore. Mnogi su dovodili u pitanje izvjesnost formiranja ove Vlade, a neki činili moguće i nemoguće da do njenog formiranja ne dođe, saopštio je premijer Milojko Spajić danas na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate 44. Vlade u prvih 100 dana.

On je poručio da će podnijeti ostavku ako prosječna plata ne bude 1000, a minimalna 700 eura u roku od godinu dana.

“Formirali smo Vladu kojoj nijesu davali šansu, a koja je dala šansu svima. Sudski savjet, Ustavni sud i izbor Vrhovnog državnog tužioca, samo su neki od ispunjenih ciljeva.

U prvim danima manadata sačekao nas je izazov – Popis. Uspjeli smo da pronađemo zajedničku mjeru kompromisa i postignemo dogovor o održavanju Popisa”, istakao je Spajić.

Prema njegovim riječima Vlada je za 100 dana imenovala glavnog pregovarača sa EU i formirala 25 radnih grupa.

“Očuvanje dobrosusjedskih odnosa je nam jako bitno. Sve bolje poziciniramo Crnu Goru. Ovdje smo da pokrenemo brojna pitanja. U kratkom periodu Vlada je pripremila rebalans budžeta za 2023. i budžet za 2024. Održali smo stabilnost javnih finansija.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Pozivam SDT da sasluša ANDREJA Milovića, zbog navoda da je URA htjela da hapsi MILOJKA Spajića... (foto, video)

Sva nova zaduženja biće usmjerena na razvoj kapitalnih projekata i vraćanje starih dugova. Zaključen je hedžing i zaštićen je dug za auto put. Pravovremenim djelovanjem, kredibilnim planiranjem, uspjeli smo da izbjegnemo sivu listu Moneyvala”, kazao je Spajić.

On je podsjetio da su povećali minimalnu penziju na 450 eura. To je prvi, dodao je, u nizu koraka.

“Biće povećana i minimalna zarada u predviđenom roku. Planirani smo 240 miliona eura za kapitalni budžet, a obezbjeđuju se sredstva za drugu fazu auto puta”, istakao je on.

Premijer je najavio da će se uz podršku EU pristupiti rekonstrukciji pruge Bar-Golubovci.

“Avion Čarli prešao je u vlasništvo Crne Gore. Posebno se radilo na digitalizaciji brojnih servisa”, istakao je Spajić.

On je poručio da pravne i razvijene građanske države nema bez vladavine prava.

“Pravosudni kvart biće izgrađen u Podgorici. MUP i UP su pokazalj da će biti produžena ruka tužilaštva u borbi protiv kriminala i korupcije. Mnogo je izazova pred nama. Ova Vlada je za kratko vrijeme uspjela da pokrene procese evropske integracije, ekonomiju.

Ova Vlada neće iznevjeriti. Obećano će biti ispunjeno. Država nije prćija- gotovo je sa takvim pristupom i politikom”, kazao je Spajić.

Čitaj još:   DRAŠKO ĐURANOVIĆ: "Dešavanja u Pljevljima, Budvi ili Nikšiću, nisu incidentni slučajevi, četničke proslave pokrenute su iz jednog centra"... (foto)

Kompletan tekst na http://cdm.me

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more