IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Kalezić: ANDRIJA Mandić u Briselu sebe želi da predstavi kao reformisano ‘de facto’ LICE koje kontroliše Vladu Crne Gore… (foto) 

Mislim da će Andrija Mandić da koristi vrijeme u Briselu da sebe predstavlja kao reformisanog i da vrši pritisak da dobije prećutnu podršku za rekonstrukciju Vlade, a da će sve to da bude propraćeno jednom lobističkom aktivnošću koja je karakteristična za Vučićev režim, poručuje analitičar Danilo Kalezić, povodom posjete predsjednika Skupštine Briselu.

Kalezić je rekao da se radi o multilateralnom skupu na koji je Mandić pozvan kao predstavnik Crne Gore.

“Ne radi se o bilateralnoj posjeti koju su imali predsjednik i premijer u ranijem periodu, koji je u nekom prošlom sazivu imao i predsjednik Skupštine. Treba uzeti u obzir format skupa i sastanka. Ovo je njegov drugi skup koji ima evropski karakter na kojem učestvuje multilateralno. Prvi je bio onaj u Budimpešti”, kazao je Kalezić.

Ne samo da je ANDRIJA Mandić predsjednik Skupštine, on ‘de facto’ kontroliše Vladu i ima apsolutnu kontrolu nad izvršnom vlasti u Crnoj Gori, kaže Danilo Kalezić, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

Čitaj još:   DANILO Kalezić: Održavanje popisa 30. novembra bila bi politička kapitulacija MILOJKA Spajića... (foto)

„Izbor Andrije Manndića na mjesto predsjednika skupštine je apsolutna pobjeda velikosrpskih i proruskih snaga u Crnoj Gori, odnosno to je na jedan suptilan način završetak državnog udara koji je otpočet u oktobru 2016, a koji je svoju finalnu realizaciju doživio na sjednici skupštine na kojoj je Mandić izabaran za predsjednika“, kaže DANILO Kalezić.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more