IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPŠTINA Pljevlja proslavlja Dan državnosti SRBIJE… (foto)

Pozivnicu za proslavu “srpskih praznika-220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava”, potpisao je predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš.

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljaK, 12, 02. 2024… 00: 22… OPŠTINA Pljevlja proslavlja Dan državnosti SRBIJE… (foto)

U Pljevljima 14.februara slave srpske praznike-220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava.

Pozivnicu za proslavu potpisao je predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš.

“Državo, čekamo reakciju na ovaj direktni udar na Ustav i zakone. Jakove Milatoviću, Milojko Spajiću, Specijjalno državno tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, ako ovo dozvolite, neka nas nema ni jednoga”, napisao je bivši imam Samir Kadribašić na društvenoj mreži X.

Čitaj još:   Grupa građana Cetinja: Poželimo dobrodošlicu ANDRIJI Mandiću 7. marta, da mu pokažemo da nijesmo zaboravili... (foto)
Podsjećamo, Dan državnosti Srbije — Sretenje je državni praznik Srbije koji se proslavlja 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak, kao dan sjećanja na početak Srpske revolucije, i takođe se proslavlja kao Dan ustavnosti Srbije u spomen na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije — Sretenjski ustav.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more