IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEK Barović: Zlo i naopako… (foto)

Žalosna je činjenica da Srbi u Crnoj Gori ne vide kuda ih vode samoproglašene vođe srpskog naroda. Ne vide da se radi o ogromnoj prevari odnarođenja od Crne Gore, svojih korijena i predaka, a kažu da im je toliko stalo do tih stvari…

PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 13, 02. 2024… 11: 22… ALEK Barović: Zlo i naopako… (foto)

Čitam nešto i čudu se ne mogu načuditi, pa trljam oči i štipam se ne bi li se ispostavilo da je ova realnost koju moje oči vide ipak neki ružni san. Opština Pljevlja i njen predsjednik organizuju proslavu 220 godina prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja sretenskog Ustava! Crnogorska opština slavi srpski Dan državnosti! 

Evo već nekoliko godina navikli smo na razne idiotluke vlasti, ali ovaj se broji u najveće. Štaviše, toliko je skandalozan da normalan čovjek ne zna kako i na koji način da komentariše ovo nedjelo.

U jednoj crnogorskoj opštini, zvanični organ organizuje akademiju povodom godišnjice Ustanka koji se nije desio na teritoriji Crne Gore i proslavu godišnjice Ustava druge države. Podanička svijest onih koji slove za vođe Srba u Crnoj Gori počela je da probija sva moguća dna.

Toliko je to pošlo u dubine zemljine kore, da i sam Njegoš u kojega se kunu, da kojim slučajem ustane sa Lovćena, u najmanju ruku bi prokleo zbog ovakvog činjenja.

U Pljevljima proslavljaju srpske praznike; Vlahović: Sramno…

Pozivnice su uredno poslate, nesumnjivo je ko će biti gosti, sve ”krem” nacionalističke klike predvođen Joanikijem Mićovićem, Atanasijem Rakitom, ruskim ambasadorom, otpravnicom poslova srbijanske ambasade i svima ostalim tekovinašima pljuvanja na vlastitu državu. 

I sam dizajn vizuala je komičan. Sa lijeve strane Karađorđe, a sa desne Miloš Obrenović. Spojiše ih slavljenici, a vjerovatno nisu znali da je desni lijevom otkinuo glavu i poslao je caru na Bosfor.

Prepariranu. Kao nagradu je dobio medaljon sa carevim likom koji je držao na njedrima, da mu grije srce, a i da se zna kome su Miloševi Srbijanci odani. Isto tako, ovi naši Srbijanci na srcu nose Aleksandra Vučića, kao Miloš nekad cara osmanskoga. Očigledno da je podanička svijest nasljedna.

Čitaj još:   KIJEV: Donijeta odluka, UKRAJINA proglasila ratno stanje...
pljevlja-pozivnica

Međutim, Pljevlja su u Crnoj Gori. Isto tako, slavljenici se pozivaju na tekovine crnogorske državnosti i istorije. Zbog toga bi valjalo da konačno prelome ko su i što su. Jednostavno, ne može u isti koš podaništvo i slobodarstvo. Crnogorci nisu imali ni prvi ni drugi ustanak kao Srbijanci.

Nisu ni učestvovali u tom Karađorđevom, ni u Miloševom. Prosto, jer im nije trebalo, a i nije im ni na kraj pameti bilo da se podrede nekome iz Srbije ili bilo kome drugome, kao što ovi današnji rade. 

Crnogorci su imali permanentni ustanak, permanentnu borbu za slobodu, koja nije zavisila od kalkulisanja nekog lokalnog budžovana kao što je bio npr. Miloš, kojem je na prvom mjestu bilo da sam sebe obezbijedi, pa tek onda riješi probleme raje. 

Vučinić o najavi proslave srpskih praznika u Pljevljima:…

Zbog toga Crnogorci nikad nisu bili raja. Nažalost, neki bi danas dali sve samo da mogu biti raja. Kad bolje razmislim, ne treba nikoga sputavati u željama i namjerama samo neka presječe veze sa nama i prestane da se poziva na Crnu Goru. Prosto, jer je nespojivo.

Napravili su slavljenici još jednu grešku. Između dvojice pomenutih ličnosti stavili su i stilizovanu zastavu Kraljevine Srbije. Kapiram odlično njihovu zaljubljenost u srpsku trobojnicu, ali kada već obilježavaju pomenute događaje onda je primjereno da pozivnicu i ukrase tadašnjim srpskim barjakom, a ne nekim koji je na red došao vijek kasnije. 

Tako su Pljevljaci trebali umetnuti onaj originalni Karađorđev barjak sa divljom svinjom ili Miloševe Srbije, koji podsjeća na današnju zastavu Holandije sa sve polumjesecom, poklonom od sultana, kao i cjelokupna trobojka, koju su okačili na zgradu pljevaljske opštine. 

Čitaj još:   POKREĆE SE ISTRAGA O LATIFI: London traži dokaz da li je princeza živa... (foto i video)

Žalosna je na kraju činjenica da Srbi u Crnoj Gori ne vide kuda ih vode samoproglašene vođe srpskog naroda. Ne vide da se radi o ogromnoj prevari odnarođenja od Crne Gore, svojih korijena i predaka, a kažu da im je toliko stalo do tih stvari. 

Sve se to radi za račun Aleksandra Vučića i njegove klike kako bi se totalno izbrisala svijest o crnogorskoj posebnosti i Crna Gora totalno kultorološki i na svaki drugi način podredila Srbiji. Iako dok je Crna Gora bivstvovala i opstajala kao slobodna država, ta Srbija nije ni postojala. 

Nad Srbima u Crnoj Gori vrši se tiha lobotomija i ispiranje mozga u kojoj oni svojevoljno učestvuju i prihvataju je. Na kraju krajeva, ne možeš nikoga natjerati da hoda uspravljene kičme, ako on već oće obrnuto.

izvor Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more