IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak… (foto)

To je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu, kazala je za Antenu M potpredsjednica DPS- a Aleksandra Vuković- Kuč komentarišući najavu da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utoraK, 13, 02. 2024… 00: 22… ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak… (foto)

ALEKSANDRA Vuković- Kuč poručuje da “lažni nastavljači njegoševske Crne Gore u Pljevljima, servilno, antidržavno, proslavljaju dan donošenja Ustava tuđe države, dok svoj gaze i cijepaju”. 

“Ti lažni nastavljači tradicionalne i petrovićevske Crne Gore, pokušavaju poniziti državnički dignitet Crne Gore, ne bi li, plaćeni i smlaćeni, izazvali pohvalu svoga vlasnika, predśednika Srbije.

Sve to ne bi bilo tragično, jer su nam dobro znani veleizdajnički naumi Daria Vraneša i njegove stranke, da njega u svemu tome ne podržavaju i u tim nastranim političkim činjenjima ne održavaju na vlasti Pokret Evropa sad, Demokrate i URA”, kaže Vuković-Kuč.

Potpredsjednica DPS-a navodi da je tzv. Sretenjski ustav donešen u periodu dok je Crnom Gorom vladao Petar II Petrović Njegoš, a Srbijom Miloš Obrenović koji je prijetio da će sa turskom vojskom napasti Crnu Goru.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Rascjep u PES- u potpuno logičan, njihov "treći put" samo još jedna je stranputica... (voto)

Osvrnula se i na predsjednika Opštine Pljevlja. 

“Vraneš neskriveno obavlja njihovu skrivenu političku ambiciju, promjenu karaktera crnogorske države, njeno nasilno bacanje u ambis nacionalističkoga projekta, čija se realizacija ubrzano odvija u Crnoj Gori.

Ponavljam, to je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu”, dodaje sagovornica Antene M.

Poslanica DPS-a u parlamentu navodi da su sada upravo oni na vlasti, “dok nam prodaju evropske floskule i prividnu nezainteresovanost za identitetska pitanja”. 

“Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve političare, intelektualce i građane, onda Crna Gora nesumnjivo tone u mrak ekonomskog populizma i klerikalnog nacionalizma iz kojega se neće moći ni nazreti evropsko svjetlo”, kaže ALEKSANDRA Vuković- Kuč.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je za Pobjedu da 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od Sretenjskog ustava treba da proslavlja cijeli srpski narod od Australije do Amerike.  

Čitaj još:   U džamijama CRNE GORE će se nakon džume- namaza prikupljati pomoći za stradale u Albaniji...

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more