Vijesti

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak… (foto)

To je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu, kazala je za Antenu M potpredsjednica DPS- a Aleksandra Vuković- Kuč komentarišući najavu da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utoraK, 13, 02. 2024… 00: 22… ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve, onda Crna Gora tone u mrak… (foto)

ALEKSANDRA Vuković- Kuč poručuje da “lažni nastavljači njegoševske Crne Gore u Pljevljima, servilno, antidržavno, proslavljaju dan donošenja Ustava tuđe države, dok svoj gaze i cijepaju”. 

“Ti lažni nastavljači tradicionalne i petrovićevske Crne Gore, pokušavaju poniziti državnički dignitet Crne Gore, ne bi li, plaćeni i smlaćeni, izazvali pohvalu svoga vlasnika, predśednika Srbije.

Sve to ne bi bilo tragično, jer su nam dobro znani veleizdajnički naumi Daria Vraneša i njegove stranke, da njega u svemu tome ne podržavaju i u tim nastranim političkim činjenjima ne održavaju na vlasti Pokret Evropa sad, Demokrate i URA”, kaže Vuković-Kuč.

Potpredsjednica DPS-a navodi da je tzv. Sretenjski ustav donešen u periodu dok je Crnom Gorom vladao Petar II Petrović Njegoš, a Srbijom Miloš Obrenović koji je prijetio da će sa turskom vojskom napasti Crnu Goru.

Osvrnula se i na predsjednika Opštine Pljevlja. 

“Vraneš neskriveno obavlja njihovu skrivenu političku ambiciju, promjenu karaktera crnogorske države, njeno nasilno bacanje u ambis nacionalističkoga projekta, čija se realizacija ubrzano odvija u Crnoj Gori.

Ponavljam, to je osveta onih kojima je 21. maj 2006. godine najmrskiji datum u njihovome životu”, dodaje sagovornica Antene M.

Poslanica DPS-a u parlamentu navodi da su sada upravo oni na vlasti, “dok nam prodaju evropske floskule i prividnu nezainteresovanost za identitetska pitanja”. 

“Ako dešavanja u Pljevljima nijesu alarm za sve političare, intelektualce i građane, onda Crna Gora nesumnjivo tone u mrak ekonomskog populizma i klerikalnog nacionalizma iz kojega se neće moći ni nazreti evropsko svjetlo”, kaže ALEKSANDRA Vuković- Kuč.

Podsjetimo, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je za Pobjedu da 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od Sretenjskog ustava treba da proslavlja cijeli srpski narod od Australije do Amerike.  

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

16 minuta ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

24 minute ago

IVAN Vuković: MILOJKO Spajić zbog trulih kompromisa, pacifikuje ANDRIJU Mandića i MILANA Kneževića… (foto)

"Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u CG…

30 minuta ago

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

40 minuta ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

3 sata ago

This website uses cookies.