IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Ajkule”, izazivaju „furija“, najbolji tim na svijetu: Treba probati, biti u egalu i nadmudriti ih… (foto, video)

Crna Gora sa Španijom danas (14 h) u Dohi odlučuje o polufinalu Svjetskog vaterpolo prvenstva…

DOHA: Svijet, Sport vijesti, utorak, 13, 02. 2024… 11: 22… “Ajkule”, izazivaju „furija“, najbolji tim na svijetu: Treba probati, biti u egalu i nadmudriti ih… (foto, video)

Bez pritiska će protiv trenutno najbolje reprezentacije na svijetu naši vaterpolisti pokušati da naprave iznenađenje i plasiraju se u polufinale Svjetskog prvenstva.

Ajkule ne blistaju, daleko su od elite, izbjegli su meč sa Italijanima u osmini finala zahvaljujući pobjedi Srbije nad SAD u posljednjem kolu grupne faze, drhtali dvije četvrtine protiv Rumunije (gubili 5 :2 u finišu prve dionice), probudili se nakon odmora, ugrabili olimpijsku vizu i plasman među osam najboljih na prvenstvu svijeta.

Crnogorska vaterpolo reprezentacija došla je do primarnog cilja, petog uzastopnog učešća na najvećoj sportskoj smotri, ali igrom nije oduševila.

U poređenju sa izdanjima iz grupne faze nedavno završenog šampionata Evrope (dobili Francusku, Hrvatsku i dugo bili u egalu sa Španijom), u Dohi je više razloga za glavobolju.

Pobjedom nad Rumunijom osigurana je olimpijska viza, što je bio primarni cilj uoči odlaska u Dohu.

Selektor Vladimir Gojković je optimista.

“Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje.Izuzetna su selekcija – individualno i ekipno. Fenomenalno je organizovana i sugurno ti rezultati nisu slučajni”, istakao je Gojković.

Čitaj još:   DPS: Krivokapiću neko da javi da se njegova Vlada već raspala, napadima na Đukanovića... (foto)

Na sličan način pred ovaj meč razmišlja i centar Miroslav Perković.

“Španija je trenutno možda i najjbolja ekipa na svijetu, ali mislim da smo u posljednjim utakmicama pokazali da možemo da igramo sa njima i da ih vrlo dobro poznajemo… Volju i želju imamo, nadam se i snagu – daćemo sve od sebe i nadamo se da će rezultat stići. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome”, naglasio je Perković.

Španija visoko leti, a Martin upozorava na duel iz grupe s Australijom kada njegovi igrači nijesu bili na potrebnom nivou.

– Znali smo da nema lakih rivala. Neće biti lako ni u četvrtfinalu, ali smo spremni. Odbrana je ono što nas karakteriše i tjera da osvajamo šampionate. Malo se gubi ritam kada je ovoliko dana odmora, ali bolje je ovako.

Fran Valera, koji se vratio u reprezentaciju poslije Fukuoke 2023, istakao je da je prvi dio cilja ispunjen.

– Odmarali smo tri dana i dobro se spremili za četvrtfinale. Sa Crnom Gorom nas očekuje najvažniji meč na turniru.

Čitaj još:   PUCA SVE U "ZADRUZI 7"! Mensur Ajdarpašić OČITAO LEKCIJU Mileni Kačavendi- kuma satjerana u ćošak... (foto, video)

Četvrtfinale

14.00– Španija – Crna Gora

15.30– Grčka– Italija

17.00– Srbija– Hrvatska

18.30– Mađarska– Francuska

Crna Gora i Španija igraće danas od 14 sati…

BONUS VIDEO. Crnogorske Ajkule

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more