IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NASTAVLJA SE AGONIJA NA PEŠTERİ: Nusretova rođaka, otkrila nove detalje- “Otac je ćerki zabranio da dođe na dženazu”… (foto)

“Sead nas je zvao dva puta, tvrdi da nije ubio Nusreta”– rođaka žrtve sa Peštera otkrila nove detalje: “Otac je kćerki zabranio da dođe na dženazu”!

Ubistvo Nusreta Destanovića (28), koje je šokiralo cijeli region, najvjerovatnije je bilo dogovoreno od strane R.H. (27), s kojom se mladić viđao, njenog bivšeg supruga Seada Z. (26) i još jednog mladića. Prema sumnjama, oni su se sastali u jednom restoranu neposredno prije ubistva.

Kako priča rođakinja Nusreta, iz medija je saznala za ispovijest oca mladića osumnjičenog za ubistvo, ali dodaje da se on njihovoj porodici nije javio. Ipak, tvrdi da je Sead Z. zvao njenog brata dva puta.

“Čula sam šta je njegov otac izjavio. Nama se nije javljao, ali priča se da je on prijavio sina policiji i da jedini zna gdje se nalazi. Nas je Sead zvao dva puta, pravdao se da nije ubio Nusreta i rekao je da ga je ubila Rijalda u dogovoru sa još nekim ljudima. Inače, Nusretova sestra je u vezi sa bratom od Rijalde, sada prijete i toj sestri i ostaloj Nusretovoj braći. Otac im je zabranio da dođu na dženazu. Njegovi majka i otac su u užasnom stanju, stalno nam je Hitna pomoć u kući”, rekla nam je Nusretova rođakinja.

Nezapamćenom zločinu,  prethodile su jezive poruke koje ukazuju da je ubica planirao zločin. Kobna poruka ga koštala života.

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara njegovo tijelo bilo pronađeno u bunaru i tada je ustanovljeno da je riječ o ubistvu, najvjerovatnije iz strasti ili osvete.

Čitaj još:   SATNICA STIDA: Kako je bačen suzavac na Ljuba Čupića... (foto, video)

Policija Novog Pazara brzo je reagovala i za veoma kratko vrijeme identificirala osumnjičene za svirepo ubistvo mladića sa Peštera. Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umjesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, kojoj je lokalna zajednica prije nekoliko godina skupljala novac kako bi joj pomogli oko smještaja i dvoje maloljetne djece, dočekalo ga je nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli. Nusret izboden 22 puta.

Prema policijskom izvještaju, glavni osumnjičeni za ubistvo Nusreta je Sead Z., bivši suprug Rijalde H., s kojom je žrtva, kako se navodi, bila u emotivnoj vezi. Istraga sugerira da je Nusret bio namamljen u zamku porukom poslanom s njenog telefona, koju, sumnja se, nije ona poslala. Imao je 22 uboda nožem. Na kraju je zaklan i bačen u bunar, prenosi “Sandžak danas”.

Nusret, vjerujući da ide na sastanak s njom, zapravo je upao u zamku.

Na dogovorenom mjestu, umjesto nje, dočekala ga je grupa muškaraca. Prema izjavama svjedoka i dokazima prikupljenim tokom istrage, Nusret je brutalno pretučen prije nego što je njegovo tijelo bačeno u bunar. Dženaza u krugu porodice i prijatelja, Nusret je sahranjen u rodnom Đerekaru, dok su se od njega oprostili njegovi najmiliji – otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Čitaj još:   Rasvijetljeno ubistvo RADOSAVA Popovića u Nikšiću: Uhapšeni RADOVAN Radović i VUKOLA Rovčanin... (FOTO)

Portal “Sandžak danas” je objavio dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Na snimcima se vidi kako Golf IV, u vlasništvu Destanovića, ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne, piše portal “Sandžak danas”.

izvor: Sandzak Danas/ Blic

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more