IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKO Šuković: Neću registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bih postao “bijeli međed”, pred crnogorskim pravosuđem… (foto)

ODT Podgorica formiralo predmet po prijavi “Borbe” zbog teksta objavljenog na Anteni M…

 PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti. vijesti, srijeda, 14, 01. 2024… 16: 22… DARKO Šuković: Neću registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bih postao “bijeli međed”, pred crnogorskim pravosuđem… (foto)

Glavni i odgovorni urednik Antene M Darko Šuković poručio je da neće obući crnu mantiju i registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bi, kako je rekao, postao bijeli međed pred crnogorskim pravosuđem.

„U vezi vaših pitanja od 8. februara, obavještavamo vas da je u ODT u Podgorici, tragom Vaših pitanja formiran predmet i dat u rad postupajućem tužiocu“, naveo je ODT u odgovoru.

Komentarišući prijavu, Šuković u izjavi za Pobjedu kaže da je posrijedi još jedan pokušaj gušenja prava na slobodnu riječ i misao.

„Najradije bih rekao da se cirkus nastavlja, kad iz iskustva ne bih znao da je posrijedi još jedan pokušaj gušenja prava na slobodnu misao i riječ.

Sačekaćemo da vidimo da li je, kao u slučaju Bobana Batrićevića, na djelu djelatna sprega rusko- velikosrpskih medijskih agentura i crnogorskog tužilaštva ili će tužilac ovoga puta, pošto ispuni formalnu obavezu prema zakonu i dostavljačima prijave, odbaciti budalastu prijavu portala čiji naziv iz higijenskih razloga neću pomenuti“, rekao je Šuković.

Čitaj još:   PALMER I PORUKE IZ NEUMA: Liderima stranaka ODUZETI TELEFONI “Neophodne određene izmjene u Ustavu” (foto, video)

Šuković, ipak, kaže da uprkos tome, ne planira da svoj medij registruje kao crkveno glasilo.

„Kako god bilo, ne planiram da obučem crnu mantiju i registrujem Antenu M kao crkovno glasilo, da bih postao de facto bijeli međed pred crnogorskim pravosuđem. Da zaključim, ova vlast stvarno čudno piše EU“, poručio je Šuković.

Podsjećamo, zbog kritike stavova visokih sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, pred podgoričkim Sudom za prekršaje 22. januara počelo je suđenje istoričaru i profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Bobanu Batrićeviću.

Povod je kolumna iz avgusta 2023. na portalu Antene M u kojoj je kritikovao stavove mitropolita SPCJoanikijai episkopa Metodija a kojima su njih dvojica veličali ratnog zločinca Dražu Mihailovića.

Tužilaštvo ga tereti za vrijeđanje po vjerskoj pripadnosti, zbog čega mu prijeti novčana ili kazna zatvora do 60 dana.

BONUS VIDEO: Emisija “Aritmija” Darko Šuković 02.05.2022.

Čitaj još:   OTVORENI POZIV Kristijan Šmitu (Christian Schmidt): "Trajno suspendujte Milorada Dodika iz svakog političkog procesa..." (foto, video)

izvor Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more